Live
  1. Izvučene su grupe za natjecateljsku sezonu 2024./2025.
  2. Treći u ligi, drugi u Kupu, prvi u srcima: Hvala na sezoni punoj veselja!
  3. Pobjeda protiv Vinkovaca za potvrdu trećeg mjesta
  4. Prvaci ne odustaju kada je najteže, oni se zainate i pokažu da su najbolji – opet
  5. Kadeti obranili naslov prvaka Hrvatske

Sesvete vs Bjelovar

MRK

Sesvete

win
34 : 25
RK

Bjelovar

loss
Premijer liga | 26.09.2020. - 19:00 |
SŠ Jelkovec

Recap

Nakon više od šest mjeseci prisilne stanke, imali smo priliku opet gledati Paket 24 Premijer ligu u dvorani SŠ Jelkovec. Trener Silvio Ivandija nije imao lak zadatak pošto su u goste stigli rukometaši Bjelovara koji su nam lani nanijeli dva poraza. Za utakmicu nisu bili spremni Marko Jurakić, Neven Grgurić i Danijel Papić, dok je nedavno oporavljeni Ivan Matić bio u sastavu, ali nije ulazio u igru. Debitirali su srednji vanjski Karpo Sirotić, lijevo krilo Nikola Finek te Maksimilijan Jurić koji može igrati i na desnom vanjskom i na desnom krilu.

Uz pridržavanje propisanih mjera utakmici je nazočilo gotovo 200 gledatelja (dopušteno je bilo korištenje samo 30% kapaciteta dvorane), što je zasigurno puno značilo svim akterima na terenu. Sesvećani su se odlučili gledateljima zahvaliti na najbolji mogući način. Prvo poluvrijeme bilo je jedno od najboljih izvedbi naših rukometaša u zadnjih nekoliko godina. Sve je funkcioniralo – obrana čvrsta i agresivna, Matej Mudrinjak je imao nevjerojatnih 9 obrana, a napad je imao brz protok lopte što je rezultiralo brojnim šansama, koje su na koncu i iskorištene. Nakon 30 minuta semafor je pokazivao 17-10.

U drugom poluvremenu nije došlo do opuštanja, već se nastavilo u istom ritmu. Rezultat je sredinom nastavka dosegao rekordnih +12, da bi do kraja susreta gosti uspjeli smanjiti svoj zaostatak te je utakmica završena rezultatom 34-25.

Prvi strijelac utakmice bio je Karpo Sirotić koji je postigao 9 pogodaka (sedmerci 6/6), dok je na crti odličan bio i Dominik Mišković. Daniel Vusić postigao je pet dalekometnih pogodaka, a Darko Krndelj nastavio je s dobrim igrama od lani te se također pet puta upisao u listu strijelaca s desnog krila. Ivan Rukavina je postigao jedan pogodak (krasno veslanje na samom kraju susreta), ali je zato podijelio čak 7 asistencija.

U 2. kolu prvenstva igramo protiv RK Zameta na domaćem terenu i to također u subotu (3.10.) s početkom u 19h (prijenos PlanetSport). Kao i protiv Bjelovara tribine su otvorene za gledatelje uz mjerenje temperature na ulazu i nošenje maske.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (11/29), Ivan Panjan (4/11); Nikola Finek 1, Leon Strbad 1, Fran Zadro, Daniel Vusić 5, Davor Gavrić 2, Ivan Matić, Karpo Sirotić 9, Ivan Rukavina 1, Krešimir Krešić 2, Maksimilijan Jurić, Darko Krndelj 5, Dominik Mišković 5, Domagoj Potnar 2, Mislav Šuker.

Trener: Silvio Ivandija

VIDEO: Snimka utakmice dostupna je na youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza: