Live
  1. Izvučene su grupe za natjecateljsku sezonu 2024./2025.
  2. Treći u ligi, drugi u Kupu, prvi u srcima: Hvala na sezoni punoj veselja!
  3. Pobjeda protiv Vinkovaca za potvrdu trećeg mjesta
  4. Prvaci ne odustaju kada je najteže, oni se zainate i pokažu da su najbolji – opet
  5. Kadeti obranili naslov prvaka Hrvatske

Gorica vs Sesvete

HRK

Gorica

loss
30 : 31
MRK

Sesvete

win
Premijer liga | 07.05.2022. - 18:00 |
SŠC Velika Gorica

Recap

U posljednjem kolu Lige za prvaka gostovali smo kod Gorice – izravnog konkurenta za 3. mjesto. Ova utakmica imala je dvostruki značaj – pobjedom bi osigurali dva boda prednosti u razigravanju za 3. mjesto Paket24 Premijer lige, ali i prednost domaćeg terena. Upravo smo to i postigli.

Prvo poluvrijeme odigrali smo vrlo dobro te pred sam kraj imali tri gola prednosti i napad. To nažalost nismo iskoristili te protivnici preko Kaje Cikatića smanjuju svoj zaostatak na poluvremenu na samo dva gola. U 38. minuti Gorica dolazi do izjednačenja, ali dvije minute kasnije opet imamo +2. Idućih petnaest minuta naša prednost se kretala između 1 i 3 gola, da bi u 55. minuti opet Kajo Cikatić izjednačio (27-27). Na ulasku u zadnju minutu rezultat je bio 30-30. Suci su digli ruke i moralo se brzo reagirati, a tu se odlično snašao Krešimir Krešić koji je pogodio preko dvostrukog bloka protivničke obrane za 31-30. Gosti su svoj zadnji napad završili udarcem s desnog krila, ali Stipe Purić zaustavlja pokušaj raspoloženog Hrvoja Cekovića.

Upravo je Ceković s 9 golova bio prvi strijelac utakmice, a 8 golova je postigao naš Darko Krndelj. Junak utakmice Krešimir Krešić zabio je šest, a Ivan Dumenčić 5. Vratari su skupili 13 obrana (30%), dok su kod protivnika Sladoljev i Turčić skupili 9.

MRK Sesvete: Filip Perić 1 (7/27), Stipe Purić (6/16); Nikola Finek 2, Fran Zovak, Patrik Hršak 2, David Štrković, Aleksandar Čaprić, Davor Gavrić 3, Ivan Dumenčić 5, Krešimir Krešić 6, Darko Krndelj 8, Josip Topić 1, Danijel Papić 1, Zlatko Raužan 2, Mislav Šuker.

Trener: Silvio Ivandija