Live
  1. Izvučene su grupe za natjecateljsku sezonu 2024./2025.
  2. Treći u ligi, drugi u Kupu, prvi u srcima: Hvala na sezoni punoj veselja!
  3. Pobjeda protiv Vinkovaca za potvrdu trećeg mjesta
  4. Prvaci ne odustaju kada je najteže, oni se zainate i pokažu da su najbolji – opet
  5. Kadeti obranili naslov prvaka Hrvatske

Poreč vs Sesvete

RK

Poreč

win
28 : 24
MRK

Sesvete

loss
Liga za prvaka | 16.06.2021. - 19:00 |
SRC Veli Jože

Recap

U zadnjoj utakmici Lige za prvaka gostovali smo kod Poreča u utakmici koja je odlučivala o trećem mjestu. Kako smo osigurali nastup u europskim natjecanjima te s obzirom da u subotu igramo polufinale Kupa Hrvatske, trener Silvio Ivandija odlučio je dati poštedu glavnini igrača prve momčadi kako bi što svježiji dočekali dvoboj protiv RK Nexe. Tako su se u sastavu našli samo krilni igrač Nikola Finek i Josip Topić te vanjska linija David Štrković, Davor Gavrić i Eugen Josip Žaja. Ostali igrači bili su naši talentirani junior i kadeti.

Do sredine prvog poluvremena držali smo egal (7-7), ali nakon toga se domaći sastav odvaja na +3. Tu prednost su zadržali i do poluvremena koje je završilo rezultatom 16-13 za Poreč. Drugo poluvrijeme sastav Ilije Lovrinovića otvara bolje te stvaraju veliku prednost, koja je u jednom trenutku dosegla i +8. Ipak, do kraja utakmice smo uspjeli smanjiti svoj zaostatak na pristojnih četiri gola razlike. Završilo je 28-24 za domaćine.

Filip Glavaš je bio prvi strijelac utakmice s 8 golova. U našem sastavu istaknuo se Josip Topić koji je zabio 7 golova iz 7 pokušaja, dok su po 4 zabili Davor Gavrić i Eugen Josip Žaja.

Utakmicu je zasjenila teška ozljeda našeg lijevog vanjskog Davida Štrkovića kojemu je nakon jedne obrambene reakcije stradala lijeva ruka. Davidu želimo što brži i uspješniji oporavak!

PPD Zagreb je Ligu za prvaka osvojio s maksimalnih 20 bodova, dok je drugo mjesto pripalo RK Nexe. Poreč je treći, a naši rukometaši četvrti, dok je Dubrava završila na petom mjestu. Na začelju je ostao GRK Varaždin 1930.

MRK Sesvete: Nikola Kahlina (3/19), Luka Ivan Brezinščak (3/15): Nikola Finek, Luka Baković 2, Mateo Gotal 1, David Štrković 1, Ivan Fučkar 1, Luka Stanić, Davor Gavrić 4, Tin Baković 3, Eugen Josip Žaja 4, Josip Topić 7, Ivan Marić 1, Fran Zajec.

Trener: Silvio Ivandija

VIDEO: Snimka utakmice dostupna je na youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza: