Vrlo brzo nakon početka priprema trenera Ivandiju i cijelu momčad dočekale su loše vijesti. Četvorica rukometaša našeg kluba bila su pozitivna na SARS-Cov-2, što je ujedno značilo kako cijela momčad i stručni stožer moraju u samoizolaciju.

Ipak, od srijede (19.8.) momčad je opet u pogonu i pripreme praktički kreću ispočetka. Od deset planiranih pripremnih susreta četiri su iz tog razloga bila otkazana – protiv dvaju europskih prvaka (PPD Zagreba i Celja) te dva susreta protiv RK Maribora.

Nastalu situaciju komentirao je i trener Silvio Ivandija: “Sreća u nesreći je da se to dogodilo relativno rano. Sutra izlazimo iz samoizolacije i u biti krećemo ispočetka. Okupili smo se na početku mjeseca, tek smo obavili testiranja i onaj početni dio kada smo saznali za pozitivne testove. Sada treba krenuti ispočetka. Neće biti lako, treba izbjegavati izlaske, rođendane i veća okupljanja, ali opet sve su to mladi dečki.”

Prvi pripremni susret na rasporedu je 28. kolovoza kada igramo s MRK Metalcem, a zatim slijede susreti protiv Zameta (2.9.), Metalca (9.9.) i Varaždina (12.9.). Protiv viceprvaka Hrvatske, našičkog Nexea, igramo u srijedu, 16. rujna, a zadnji test će biti protiv Kaštela 20. rujna.

Planirani početak Paket24 Premijer lige je 26. rujna, no još se čeka i konačna potvrda Hrvatskog rukometnog saveza.