Našički Nexe ipak je bio prejak protivnik u našem prvom polufinalu Kupa Hrvatske u povijesti kluba. Sesvećani su pružili dobar protivnik viceprvaku Hrvatske, ali nedostajalo je malo bolje izdanje u napadu za nešto više.

Obje ekipe su tijekom sezone imale probleme s ozljedama. Naš prvi vratar Matej Mudrinjak je zadnja tri mjeseca van terena, dok je pivot Dominik Mišković zaradio ozljedu koljena još krajem prvog dijela sezone. Mladi lijevi vanjski David Štrković je u zadnjem kolu Lige za prvaka zaradio ozljedu lijeve ruke koja će ga udaljiti s terena nekoliko mjeseci. Od početka sezone na raspolaganju nije ni Marko Jurakić (desno krilo) koji liječi ozljedu koljena. Našičanima se vratio Marko Buvinić, ali za Final Four Kupa Hrvatske ostali su bez ponajboljeg igrača kluba Janka Kevića.

Kevićev izostanak osjetio se u igri Gromova. Sesvetski rukometaši su obranu igrali odlično u prvoj polovici prvog dijela te u 18. minuti pogotkom Daniela Vusića poveli 6-3! Ipak, protivnici su završnicu prvog poluvremena odradili odlično, a mi smo svoj sedmi pogodak čekali punih devet minuta. Na odmor se otišlo s rezultatom 10-8 za Nexe. Karpo Sirotić je bio naš najraspoloženiji igrač prve polovice utakmice s četiri gola.

Početkom drugog poluvremena protivnici se odvajaju na +4 i tu prednost drže sve do zadnjih deset minuta. U nekoliko navrata smo zaostajali tri gola i imali priliku dodatno smanjiti svoj zaostatak, ali u tome nas je spriječio raspoloženi Moreno Car. U zadnjih deset minuta Našičani nisu dopustili pad u svojoj igri te na koncu zasluženo dolaze do pobjede 26-20. Davor Gavrić postigao je četiri gola u drugom poluvremenu.

Halil Jaganjac je sa šest postignutih golova bio prvi strijelac susreta. Za nas su po četiri gola zabili Karpo Sirotić i Davor Gavrić, a po tri kapetan Darko Krndelj i Josip Topić. Istaknimo i našeg vratara Filipa Perića koji je skupio devet obrana i držao nas u šansi da napravimo preokret. Mladi vratar Nikola Kahlina dobio je priliku krajem dvoboja i obranio jedan udarac.

Čestitamo igračima i stručnom stožeru na najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba!

MRK Sesvete: Filip Perić (9/30), Nikola Kahlina (1/6); Nikola Finek, Leon Strbad, Darko Krndelj 3, Josip Topić 3, Daniel Vusić 2, Ivan Matić 1, Karpo Sirotić 4, Davor Gavrić 4, Tin Baković, Krešimir Krešić 1, Eugen Josip Žaja 1, Danijel Papić 3, Mislav Šuker, Domagoj Potnar.

Trener: Silvio Ivandija

VIDEO: Snimka utakmice dostupna je na youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza: