Nakon pet i pol tjedana priprema napokon kreće ono što svi željno iščekujemo – Premijer liga. Naši dečki će gostovanjem u Umagu (subota 23.9. u 20h) otvoriti novu sezonu i to protiv momčadi koja je u prošle tri sezone svaki puta igrala Ligu za prvaka, a u prošloj sezoni su odmah iza Dubrave bili na drugom mjestu prvog dijela sezone.

Svakako se radi o respektabilnom protivniku, no zna se da u Premijer ligi nema lakih utakmica i svaka je novi izazov i nova borba za bodove. Tijekom ljeta momčadi se priključilo sedmorica novih igrača, a trener Dario Zrnić nije imao lak posao da uigra mladu momčad:

“Pripreme za nadolazeću sezonu proveli smo po planu. Odigrali smo 7 utakmica te ostvarili 5 pobjeda i 2 poraza. Tokom tih utakmica, a kako su se pripreme bližile kraju, igra je bila bolja i tečnija, odnosno forma je rasla. Ekipa je mlada, ali dosta perspektivna tako da očekujem da ćemo kako sezona odmiče, biti sve bolji i iskusniji.

Konačni cilj jest zadržavanje premijerligaškog statusa. Atmosfera unutar ekipe je jako dobra i kao takvi idemo na prvu utakmcu sezone u Umag. Ako izuzmemo PPD Zagreb i Nexe, Umag predstavlja jednu od najkvalitetnijih ekipa lige, ali mi ćemo dati sve od sebe da se iz Istre vratimo s bodovima.”

 

Najstariji igrač u ekipi je 27-godišnji Lovro Šprem, ujedno i najiskusniji igrač s puno utakmica Lige prvaka i SEHA lige u nogama:

“Osobno mi je teško dati objektivna očekivanja za sezonu obzirom da nisam nastupao u regularnom dijelu Premier lige već 5-6 godina, jer sam se sa Zagrebom uključivao u borbu za prvaka. Stoga nisam 100% upoznat s kvalitetama igrača i klubova koji se nisu borili za naslov. Iz tog razloga mi je teško usporediti nas s drugim ekipama u ligi.

Sve u svemu, ići ćemo iz utakmice u utakmicu borbeno i „na glavu“, pa će se već nakon nekoliko kola vidjeti kakvi smo, naše prednosti i nedostaci. Na svim pozicijama smo poduplani i koliko sad mogu procijeniti, ideja trenera je brz i moderan rukomet nastojeći održati ritam svih 60 minuta.

Od utakmice u Umagu očekujem da damo maksimum, odigramo jaku obranu i staloženo u napadu s malo tehničkih grešaka. Zadovoljimo li te kriterije, rezultat će sam po sebi doći. Kroz pripremne utakmice smo malo pomalo rasli, postajemo sve konkretniji i veselim se utakmici u Umagu da napokon vidimo kakvi smo kao ekipa u natjecateljskoj utakmici… a da i vidimo Sesvete u Premier ligi.”

 

Jedan od ponajboljih pojedinaca u prošloj sezoni, ali tijekom priprema bio je vratar Matej Mudrinjak:

“Očekujem od nadolazeće sezone prvenstveno da ostanemo u ligi. Igrački kadar dosta je izmijenjen, došlo je dosta novih igrača od kojih bih izdvojio Lovru Šprema kao iskusnog vođu ekipe.

U prvom kolu igramo protiv Umaga koji je kvalitetna ekipa, ali smatram da svojom borbenošću možemo izvući pozitivan rezultat, a optimizam mi daju prijateljske utakmice na kojima smo odlično odrađivali posao kao cijela ekipa.”