U uzvratnoj utakmici 1. kola kvalifikacija EHF Europske lige nismo uspjeli iznenaditi favorizirane Poljake i doći do pobjede. U odnosu na prvu utakmicu otpao je Leon Strbad radi želučanih problema, a rekonvalescent Danijel Papić je bio na klupi iako nije bio spreman za natjecateljski ritam. Za goste je nastupio i proslavljeni poljski reprezentativac Michal Jurecki koji je prvi okršaj propustio radi ozljede.

Gosti su vrlo dobro otvorili utakmicu te u 10. minuti imali vodstvo 6-2. Ta razlika se zadržala do 18. minute, a nakon toga poljska momčad serijom od pet golova odlazi na velikih +9. To je ujedno bila i razlika na poluvremenu nakon što je Mislav Šuker zabio gotovo sa zvukom sirene. Obrana nije dobro izgledala u prvih 30 minuta, a golmani su bili ostavljeni na milost i nemilost protivničkih igrača te su upisali samo 1 obranu u tom razdoblju utakmice.

Većina drugog poluvremena igrala se gol za gol, a Poljaci su kontrolirali utakmicu i čuvali razliku stečenu u prvom dijelu dvoboja. Trener Ivandija priliku je dao svim igračima u rosteru te tražio raspoložene pojedince koji bi mogli parirati fizički nadmoćnim protivnicima. Završilo je 37-25 za Azoty-Puławy.

Prvi strijelac utakmice bio je Andrii Akimenko s 8 golova, inače prvo desno krilo ukrajinske reprezentacije, a vrlo raspoložen je bio i vratar Mateusz Zembrzycki. U našim redovima Daniel Vusić je zabio 5 golova, dok je Darko Krndelj zabio 4 puta.

Bez obzira na dva poraza od izrazito snažnog protivnika, ove dvije utakmice bile su vrijedno iskustvo i nagrada za našu mladu momčad koja se sada okreće domaćim izazovima. Idući vikend (11./12.9.) otvaramo prvenstvo gostovanjem u Rijeci kod RK Zameta.

MRK Sesvete: Filip Perić (1/18), Stipe Purić (5/25); Nikola Finek 2, Luka Baković, Darko Krndelj 4, Josip Topić, Daniel Vusić 5, Patrik Hršak 2, Davor Gavrić 1, Ivan Dumenčić 1, Jakov Neralić 2, Krešimir Krešić 3, Eugen Josip Žaja 1, Mislav Šuker 2, Zlatko Raužan 2, Danijel Papić.

Trener: Silvio Ivandija