Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza donesena je odluka o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i tri Druge ženske lige do sredine svibnja. Kao razlog je navedena briga za zdravlje igrača uslijed novog vala epidemije COVID-19. Prema planu HRS-a Paket 24 Premijer liga bi završila 26./27. lipnja, dok bi seniori s natjecanjem krenuli 19. svibnja utakmicama četvrtfinale Kupa Hrvatske.

Istodobno natjecanje U17 se nastavlja po rasporedu, tako da ćemo imati prilike barem pratiti naše mlade rukometaše koji imaju za odigrati još dvije utakmice do kraja prvenstva te im nakon toga slijede pripreme za nastup na završnici Prvenstva Hrvatske.

Muški rukometni klub Sesvete, u trenutku dok nastupa u Ligi za prvaka te igra četvrtfinale Kupa Hrvatske te neposredno nakon što je dogovorio suradnju s nekoliko novih sponzora, nada se da se uistinu radi samo privremenom zastoju, u suprotnom bi se radilo o velikoj šteti i nepravdi prema našem klubu, ali i prema svima klubovima koji su u proteklih godinu dana ulagali velike napore kako bi osigurali financijsku konstrukciju u cilju funkcioniranja svojih kolektiva. I na koncu velikoj nepravdi prema svim igračima i sportskim djelatnicima koji su vrijedno radili čitave godine kako bi postigli uspjehe na rukometnim parketima.