FOTO: evarazdin.hr

Nakon velike pobjede protiv našičkog Nexea, valjalo je te bodove “potvrditi” pobjedom u Varaždinu i dokazati da se nije radilo o slučajnosti. Taj zadatak nije bio lagan s obzirom kako smo ostali bez Daniela Vusića minimalno do kraja sezone, dok Patrik Hršak nije bio spreman za odigrati cijelu utakmicu. Varaždinci su isto nedavno ostali bez lijevog vanjskog jer je Fabijan Grubišić u zadnjim danima prijelaznog roka potpisao za PPD Zagreb.

Prvih 10 minuta proteklo je u znaku vratara. S jedne strane je briljirao mladi Tin Herceg, dok je naš Filip Perić nastavio u odličnoj formi koju je prikazao protiv Nexea. U 10. minuti vodili smo 4-3 i to nakon što smo dva gola zaredom zabili na prazan gol domaćeg sastava koji je igrao bez vratara zbog isključenja Luke Trojka. Sredinom poluvremena su Varaždinci poveli prvo 6-4, a zatim i 7-5, no njihovo vodstvo nije dugo trajalo. Već u 20. minuti vraćamo se u “plus” kojeg smo do poluvremena povećali na +3, a velik doprinos je u tom razdoblju dao Davor Gavrić s četiri gola iz četiri šuta.

Otvaranje drugog poluvremena nije bilo dobro te su protivnici vrlo brzo uhvatili priključak i preko pivota Petra Sklepića izjednačili na 15-15 u 35. minuti. Vrlo brzo smo opet poveli i prednost od 2-3 gola držali idućih 15 minuta. Na ulasku u zadnjih deset minuta dvoboja prvi put smo poveli s četiri gola prednosti nakon što je Leon Strbad poentirao s lijevog krila, a Varaždinci nisu više imali snage vratiti se u egal. Zadnjih 15 minuta odlično je odradio i Patrik Hršak koji je zabio 3 gola iz 3 šuta.

Cijelu utakmicu je još jednom vrhunski odradio dirigent našeg napada Ivan Dumenčić koji je zabio 9 golova uz samo dva promašaja. Veseli činjenica da se čak deset igrača upisalo u listu strijelaca, što pokazuje koliku širinu klupe na raspolaganju ima trener Ivandija kojemu je ovo bila 42. pobjeda na klupi kluba u 69 utakmica. Velik doprinos ovoj pobjedi dao je Filip Perić s 12 obrana, od čega treba posebno izdvojiti dva sedmerca.

MRK Sesvete: Filip Perić (12/37), Stipe Purić; Nikola Finek 3, Leon Strbad 1, Patrik Hršak 3, David Štrković 1, Aleksandar Čaprić, Davor Gavrić 5, Ivan Dumenčić 9, Tin Baković, Krešimir Krešić 1, Josip Topić, Darko Krndelj 3, Zlatko Raužan 3, Danijel Papić 1, Mislav Šuker.

Trener: Silvio Ivandija