Od četvrtka (29.8.) do nedjelje (1.9.) održalo se jubilarno 10. izdanje turnira “Dubrava”. Turnir se igrao u četiri generacije – 2002., 2004., 2006. i 2008. godište, a mi smo nastupili sa četiri ekipe u tri kategorije. Odličan rezultat su ostvarili naši najmlađi rukometaši (2008. godište) koji su osvojili broncu.

MLAĐI KADETI (2004.)

Mlađi kadeti su ovoga ljeta dobili pojačanje u vanjskoj liniji – u klub je iz PPD Zagreba došao svestrani Tin Baković koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, ali može jednako kvalitetno odigrati na lijevoj i desnoj strani napada. Rukometaši Josipa Cvetkovića bili su smješteni u grupi B gdje su se našli i PPD Zagreb, Bjelovar, Metalac i Ivanić. Prva utakmica odmah je bila vrlo zahtjevna – na drugoj strani je stajao PPD Zagreb. Borbenoj je bilo od prve do zadnje minute, ali su mladi Sesvećani na kraju pobijedili rezultatom 22-21 (8-7) uz vrlo dobru igru. U drugoj utakmici protiv Ivanića imali smo 12-8 na poluvremenu, a na koncu smo odigrali 20-20 – trener je priliku dao i igračima s manjom minutažom koji su to dobro iskoristili. U petak smo na rasporedu imali jednu utakmicu – protiv Bjelovara. Protivnici su odigrali bolje i pobijedili rezultatom 23-21. Utakmica protiv Metalca nam je puno značila i pobjeda je bila imperativ, a to se i ostvarilo – završilo je 27-22. U trenutku kada se činilo da smo u polufinalu, dogodilo se nešto nesvakidašnje. Rukometašima Ivanića trebala je pobjeda od 15 razlike nad prvoplasiranim Bjelovarom (koji je već osigurao 1. mjesto u grupi), a na kraju je Ivanić slavio 16 razlike i prošao u polufinale. Vrlo nesportski pristup od strane Bjelovara. U utakmici za 5. mjesto trener Cvetković priliku je dao svim igračima, a na koncu pobjedu je uzeo Varaždin rezultatom 23-21.

Rezultate utakmica možete vidjeti OVDJE.

DJEČACI A (2006.)

Naši rukometaši 2006. godište ovog ljeta dobili su novog trenera – riječ je o našem Luki Ćosiću koji je završio igračku karijeru nakon nekoliko težih ozljeda ramena. Turnir je prvenstveno poslužio treneru da dobije uvid u mogućnosti svakog igrača kojeg ima na raspolaganju. U grupi B ždrijeb nas je smjestio zajedno s PPD Zagrebom, Dugim Selom, Vodicama i Čakovcem 2. Upisana je pobjeda nad drugom ekipom Čakovca, tijesni poraz od Vodica i porazi od PPD Zagreba i Dugog Sela. U razigravanju od 10. do 12. mjesta upisana je pobjeda nad Dinamom i poraz od PPD Zagreba 2.

Rezultate utakmica možete vidjeti OVDJE.

DJEČACI B (2008.)

U 2008. godištu nastupili smo s dvije ekipe. Prva ekipa bila je u grupi B zajedno s PPD Zagrebom, Metalcem 1, Rugvicom i Varaždinom. U prve tri utakmice uvjerljivo smo porazili Metalac (16-9), Rugvicu (36-6) i Varaždin (17-13). U utakmici za prvo mjesto bolji su bili rukometaši Zagreba rezultatom 14-10. U polufinalu nas je ždrijeb spojio s prvakom države Maksimir Pastelom. Unatoč dobrom nastupu nismo uspjeli do pobjede (12-16) i čekala nas je utakmica za 3. mjesto u kojoj smo bili bolji od Dinama rezultatom 19-18 i osvojili brončanu medalju.

Druga ekipa je igrala u grupi A protiv domaćina Dubrave, Maksimir Pastele, Dugog Sela i Dinama. Upisana je pobjeda protiv Dubrave (19-6) i porazi od Dugog Sela (8-11), Dinama (11-13) i Maksimir Pastele (10-19). U utakmici za 7. mjesto bio je bolji Metalac.

Trener Ivan Cvetković bio je zadovoljan prikazanim od strane svojih rukometaša:

“Htio bih naglasiti da sam zadovoljan zalaganjem svojih rukometaša na turniru gdje smo ostvarili solidan uspjeh unatoč tome što smo prije nastupa imali svega jedan trening te dvije trening utakmice u miješanim sastavima. Posebno sam ponosan na dečke koji su nastupali za Sesvete 2 te bili rame uz rame s odlicnim ekipama, pogotovo obrambeno što nam je cilj ove godine. Dečki koji su nastupali za navedenu ekipu su samo pokazali kako imamo širinu na koju smo ponosni. Ja kao trener sam prošle godine stavio naglasak na tu ekipu kako bi imali što više igrača u rosteru. Cilj je jedan i jedini – dugoročni razvoj svih igrača u oba smjera, a rezultat je u drugom planu. Igrači koji su nastupali za Sesvete 1 su isto tako pokazali sve na čemu inzistiramo: agresivnost, borba za dres koji nose. Stvaramo osjećaj pripadnosti, svi smo zaista kao obitelj. Dokaz tome je da su dečki unatoč upalama, žuljevima, ozljedama dolazili podržati svoje prijatelje i suigrače; bilo na klupi ili s tribina. Zahvala i pohvala ide i roditeljima koji su prepoznali kako se stvara nešto lijepo, moćno s puno prosperiteta. Žrtvovali su svoj vikend, godišnje odmore i slobodne dane kako bi podržali ne samo svoje dijete, nego i ostale dečke koji predstavljaju naš klub. Glede same igre ekipe Sesvete 1 – manjak treninga u ovoj fazi sezone, pad snage i koncentracije je u ključnim trenucima rezultirao velikim brojem tehničkih grešaka na koje inače nismo navikli. Unatoč tome, tu smo, pri vrhu i uz veliki respekt prema svim ekipama pokazali smo kako se nemamo čega ni koga bojati. Uz to saznanje dolazi i odgovornost i imperativ na kvalitetnom i predanom radu u sezoni koja je pred nama. Za kraj bi rekao, MRK Sesvete, nisu samo dečki koji nastupaju za Sesvete 1, već njih 40 koliko ih je trenutno u selekciju. Napravili smo jednu zdravu atmosferu, svi dišemo kao jedno i tjeramo jedne druge naprijed jer mi smo Sesvete! Također se posebno zahvaljujem Filipu Škrlecu koji je vodio momčadi u četvrtak i petak te je neizostavan naše rukometne obitelji.”

Rezultate utakmica možete vidjeti OVDJE.