Naši seniori su novu sezonu započeli s povratnikom u Premijerku, Karlovcem. Dosta muke je bilo na početku, jer je na karlovačkim vratima u odličnom izdanju bio Mateo Kajba. Prvu osjetniju prednost smo imali kod rezultata 7:3. Najveća pak, u prvom dijelu bila je plus pet (11:6). Karlovčani ipak, nisu posustali i uspjeli su nizom od četiri pogotka stići do minimalnog zaostatka (11:10) i malo zabrinuti Silvija Ivandiju. Na poluvremenu je bilo 14:12.

Vrlo sličnu utakmicu gledamo i u drugom poluvremenu. Konstatno smo vodili čuvali prednost od dva ili tri pogotka, a Karlovac stalno bio za petama, prijetio. Čini se da je pobjednik odlučen onoga trenutka kada smo pobjegli plus pet (25:20). Prije toga smo povezali tri pogotka zaredom. Završilo je 28:24. strijelac Sesveta Patrik Hršak sa sedam pogodaka. Najbolji u našim redovima bio je Patrik Hršak sa sedam golova.

Sljedeće kolo igramo protiv PPD Zagreba u gostima.

– Pobijedili smo to je bitno. Prije svega bila je dosta tvrda utakmica. Vidi se da je sam start lige i mislili smo lako ćemo, a to nam se ne smije događati. Mi moramo pokazati svoju snagu. Ne može nam se dogoditi da na domaćem terenu promašimo po sedam, osam čistih zicera. To je stvarno previše za Premijer ligu, a druga stvar mogu jedino biti koliko toliko zadovoljan obranom, bez obzira što je dosta lopti prolazilo na crtu, ali primili smo samo 24 gola uz četiri minimalno četiri obrane vratara cijelu utakmicu, tako da najvažnije pobijedili smo, dobro je i idemo dalje s priprema da budemo puno bolji – rekao je Silvio Ivandija nakon utakmice i dodao:

– Trebat će nam još malo psiholoških priprema, vjerojatno je ta barijera od početka lige to nekako svi u glavi imaju, malo ćemo morati poraditi na tome ali karakter moraš pokazati kad izađeš na teren. I pristup moramo promijeniti. Taktički smo se pripremili da ne ide previše lopti na crtu, a prolazile su. Znači da, tu nam je možda na pola igranje nekako, ali to moramo promijeniti ovaj tjedan i pripremiti se za sve što nas očekuje iduće kolo, a čeka nas Zagreb, Što će biti puno puno zahtjevnija utakmica od ove.

MRK Sesvete: Filip Perić 2, Marko Prpić 2, Leo Branko Sunajko; Patrik Hršak 7, Nikola Jelovčić, Ivan Dumenčić 6 (4), Filip Turčić 3 (1), Zlatko Raužan 1, Mislav Šuker, Davor Gavrić, Karlo Godec 1, David Štrković, Nikola Finek 4, Matej Ćuk 3, Ante Lasan i Josip Topić 1

Trener: Silvijo Ivandija