Prva ekipa je ugostila i uvjerljivo porazila susjede iz Dubrave u 6. kolu Paket 24 Premijer lige. Ovo je ujedno bila i prva pobjeda protiv Dubrave nakon remija i četiri poraza. Druga ekipa je u uvertiri dan ranije bila bolja od Dubrave 2 rezultatom 36-33.

PRVA EKIPA

Ono što je trebao biti derbi kola, ispostavilo se da je bila jedina utakmica kola. Preostale četiri utakmice Paket 24 Premijer lige odgođene su radi pozitivnih slučajeva na COVID-19 unutar nekoliko klubova. Nedjeljni derbi igrao se bez gledatelja, ali uz izravan TV prijenos na PlanetSportu.

Utakmica je bila dodatno zanimljiva jer su u redovima Dubrave nastupila dvojica bivših Sesvećana (Bahtijarević, Mihaljević), dok su naši Sirotić i Topić lani nosili dres Dubrave.

Utakmica nije mogla bolje krenuti za Sesvete. Nakon polovice prvog poluvremena na semaforu je stajalo ogromnih +7 (9-2), a ta se razlika do poluvremena povećala na +10 (18-8). Uz obranu kojom su tijekom utakmice dirigirali Domagoj Potnar i Mislav Šuker, posebno se na vratima istaknuo Matej Mudrinjak koji je branio sve živo. U prvih 30 minuta skupio je čak 14 obrana! U drugom poluvremenu trener Dubrave Krešo Ivanković pokušao je s obranom 5-1, a gosti su u 42. minuti uspjeli smanjiti na -6. Ipak, stvari su se ubrzo vratile pod kontrolu naših rukometaša i utakmica je završila uvjerljivom pobjedom 39-29.

Prvo ime utakmice bio je fantastični Karpo Sirotić koji je svom bivšem klubu zabio 10 golova (i 7 asistencija). Daniel Vusić zabio je 6, dok je Dominik Mišković zabio 5 golova. U debiju za naš klub Josip Topić je zabio četiri puta. U redovima Dubrave najbolji strijelac bio je Ante Ivanković s 5 golova.

Na nepotpunoj ljestvici skočili smo na prvo mjesto s 10 osvojenih bodova iz 6 utakmica, a za deset dana gostujemo u Poreču u 7. kolu prvenstva.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (15/37), Luka Ivan Brezinščak (1/8); Nikola Finek 3, Leon Strbad 1, Daniel Vusić 6, Ivan Matić 2, Davor Gavrić 1, Karpo Sirotić 10, Ivan Rukavina, Krešimir Krešić, Maksimilijan Jurić 2, Darko Krndelj 3, Josip Topić 4, Dominik Mišković 5, Domagoj Potnar, Mislav Šuker.

Trener: Silvio Ivandija

DRUGA EKIPA

U jedinoj utakmici 2. HRL sjever koja se igrala ovog tjedna naša druga ekipa bila je u gostima bolja od druge ekipe RK Dubrave u uvertiri za derbi prvih ekipa koji se igrao dan kasnije. Obje ekipe na teren su stupile s vrlo mladim sastavima, sastavljenim uglavnom od kadeta i ponekog juniora.

Prvih 20 minuta u Dubravi igralo se gol za gol i na semaforu je stajalo 10-10, a nakon toga slijede tri gola u nizu Sesvećana, što je bilo dovoljno da se na odmor otiđe s prednošću 19-16. Rukometaši Davorina Štrleka bolje su otvorili drugo poluvrijeme i otišli na +5, ali domaći sastav se nije predao. U 47. minuti je Dubrava 2 izjednačila rezultat (26-26). Do kraja utakmice naši rukometaši su se vratili u vodstvo. U 59. minutu se ušlo s tek +1, ali je Filip Seličanec ubrzo povećao na 34-32, a domaći sastav nije uspio u zadnjih minutu i pol doći do boda. Završilo je 36-33 za Sesvete 2.

U domaćem sastavu odlično je odigrao mladi Maksimilijan Molc koji je postigao 10 pogodaka, a u našim redovima je također odličan bio pivot Nikola Jelovčić koji se 9 puta upisao u strijelce. Ivan Antonio Hančić je svoj bivšem klubu zabio 7 golova.

MRK Sesvete: Luka Ivan Brezinščak, Nikola Kahlina, Domagoj Sedinić; Luka Bogdan, Nikola Jelovčić 9, Ivan Fučkar, Paskal Bačić 3, Tvrtko Kuraja, Lovro Kožar, Filip Seličanec 5, Ivan Antonio Hančić 7, Ante Tomić 1, Marko Velić, Tomislav Božić 6, Tin Baković 5.

Trener: Davorin Štrlek