Prva ekipa gostovala je u Poreču i upisala nova dva boda u Ligi za prvaka

Nema odmora za našu prvu ekipu. Nakon slavlja protiv Junior Fasana u EHF kupu, naša momčad već je u srijedu gostovala u Poreču. Protiv izravnog konkurenta čekala nas je još jedna važna utakmica u kojoj je imperativ bila pobjeda. Ipak, na početku utakmice nije sve izgledalo bajno.

Domaćin je naime, u 9. minuti poveo 5:1. Mučili smo se i s obranom i s napadom. Poreč je praktički bez većih poteškoća držao svoju prednost sve do pet minuta prije kraja prvoga dijela. U završnici je malo pao i sjajno smo to iskoristili te do predaha uspjeli doći na samo pogodak zaostatka (13:12).

Drugo poluvrijeme otvorili smo serijom 2:5 i preuzeli kontrolu nad susretom i rezultatom. Premda se još desetak minuta igralo pogodak za pogodak, bilo je pitanje trenutka kad će domaćin pasti. Obrana je bila odlična i kako je utakmica odmicala djelovala je sve bolje i bolje s odlično raspoloženim Stipom Purićem na vratima. Konačna potvrda toga stigla je od 46. do 52. minute kad je naša ekipa nanizala četiri pogotka zaredom, pobjegli na plus pet (21:26) i bez većih poteškoća priveli susret kraju.

Po šest golova u našim redovima zabili su Nikola Finek, Darko Krndelj i Ivan Dumenčić, a Stipe Purić upisao je sjajnih 12 obrana.

MRK Sesvete: Filip Perić, Stipe Purić (12); Alekandar Čaprić 1, Darko Krndelj 6 (1), Nikola Jelovčić, Zlatko Raužan 2, Ivan Dumenčić 6 (4), Daniel Vusić, Filip Turčić 1, Patrik Hršak 5, Mislav Šuker, Mario Zakić 1, Fran Zovak, David Štrković 3, Nikola Finek 6 i Leon Lukačec

Trener: Silvio Ivandija