U srijedu (16.8.) na terenima ŠRC Sesvete održan je prvi sastanak i prvi trening u sezoni 2017./18. Na sastanku je osim igrača i novog trenera Darija Zrnića sudjelovala i Uprava kluba. Predsjednik Zvonimir Bilić i dopredsjednik Josip Ćurković pozdravili su okupljene i izrazili dobrodošlicu novim igračima i novom treneru. Ostanak u Premijer ligi u našoj debitantskoj sezoni istaknut je kao osnovni cilj, ali uz vjeru da imamo dovoljno kvalitetnu momčad i za nešto više od puke borbe za ostanak.

U prvom dijelu priprema, tijekom kolovoza, odigrati ćemo jednu prijateljsku utakmica i turnir u Križevcima. U subotu 26.8. sudjelujemo na tradicionalnom pripremnom turniru u Križevcima, a zatim 29.8. u Sesvetama dočekujemo Karvinu – deseterostrukog prvaka Češke.

Na okupljanju je sudjelovalo 16 igrača, a treninzima se trebaju uskoro priključiti Vladimir Gošić koji je na kadetskom SP u Gruziji te pivot Krešimir Malbašić.

Momčad se dodatno pojačala sa sedam igrača. Vratar Vladimir Gošić dolazi na posudbu iz PPD Zagreba nakon što je u igračku mirovinu otišao naš dugogodišnji vratar Aleksandar Mateša. Crtu je dodatno pojačao mladi Marko Šehić koji u nogama ima godinu dana igranja Premijer lige u RK Poreču. Marko je 1996. godište i ponikao u je rukometnoj školi RK Zagreba.

Nakon što se u RK Dubravu vratio Luka Vinković, na lijevo krilo je stigao 21-godišnji Mislav Perković koji je ponikao u RK Zagrebu, a zadnjih godinu i pol igrao je za RK Medveščak. Na desnom krilu će uz Nikolu Mirosavljevića igrati 23-godišnji Darko Krndelj koji dolazi iz Maksimir Pastele.

Iz redova rivala iz Maksimira stiže nam i juniorski reprezentativac Luka Pandža koji igra na poziciji srednjeg vanjskog. Najveće pojačanje ovoga ljeta je zasigurno bivši hrvatski reprezentativac Lovro Šprem koji dolazi iz PPD Zagreba, a igrati će primarno na poziciji srednjeg vanjskog. Dolaskom Amara Spahića dobili smo kvalitetnog ljevaka šutera na vanjskoj poziciji. Amar je do ovog ljeta bio igrač RK Bosne iz Visokog, a nedavno je potpisao ugovor s PPD Zagrebom iz kojeg nam dolazi na posudbu.

U odnosu na prošlu sezonu klub je napustio jedan od najzaslužnijih igrača za ulazak u Premijer ligu – Darko Mršić (RK KTC). Klub su napustili i Roko Glasnović te Karlo Grgurić (RK Požega), dok su igračku mirovinu otišli Aleksandar Mateša, Marko Punčec i Ivan Ćurković. Na raspolaganju prvoj ekipi biti će i Matija Rodić i Mario Lacković, no njihov primaran zadatak je pomoć drugoj ekipi da izbori plasman u viši rang. Druga ekipa je također u srijedu (16.8.) krenula s pripremama u sklopu sportskog centra NK Sesvete pod nadzorom trenera Davorina Štrleka.