U utorak (7.1.) su se nakon tri tjedna odmora naši seniori okupili na prvom treningu u novoj kalendarskoj godini.

Trening je vodio kondicijski trener Branimir Šola s obzirom to da je glavni trener Silvio Ivandija na turniru u Mađarskoj s juniorskom reprezentacijom Hrvatske. Njegov poziv dobio je naš krilni igrač Fran Zadro, a David Kocen se našao na listi pričuvnih igrača.

Početkom prosinca desni vanjski Martin Vrpoljac otišao je na posudbu u RK Rudar, dok su u drugoj polovici prosinca klub napustila još dvojica igrača – Marka Šehića je PPD Zagreb povukao s posudbe i poslao u HRK Goricu, dok je Marko Tarabochia našao inozemni angažman te potpisao za mađarski Csurgo. Valja napomenuti da se Tarabochia izborio za mjesto u nacionalnoj vrsti Bosne i Hercegovine koja nastupa na Europskom prvenstvu. Perspektivni lijevi vanjski Ivan Karlo Kuraja će drugi dio sezone provesti na posudbi u redovima MRK Dugog Sela koje nastupa u 1. HRL sjever.

Uprava kluba se pobrinula za adekvatne zamjene za upražnjene pozicije. Tako je na posudbu iz PPD Zagreba opet stigao srednji vanjski Vito Bahtijarević, koji je prošlu sezonu bio član našeg kluba. U proljetnom dijelu sezone pretrpio je tešku ozljedu koljena, a oporavak je uspješno odradio u svom matičnom klubu te će povratak na rukometne terene imati u dresu MRK Sesveta. Na mjesto pivota stiže Dominik Mišković koji je ponikao u Dugom Selu i nakon toga igrao u nekoliko domaćih klubova te za slovenski RK Maribor. Prvi dio sezone proveo je u MRK Dugom Selu i bio jedan od najboljih pivota 1. HRL sjever. Mislav Nenadić, 27- godišnji desni vanjski s bogatim međunarodnim iskustvom potpisao je ugovor do kraja sezone. Mislav je sezone 2015./16. i 2016./17. proveo u dresu RK Nexe s kojim je igrao SEHA ligu i europska natjecanja.

Kada smo već kod Rukometnog kluba Nexe, kuglice su odlučile da ćemo hrvatskog viceprvaka ugostiti u osmini finala Kupa Hrvatske sredinom ožujka.