Natjecateljska sezona završila je prije manje od tri tjedna, emocije su se malo slegle te je stoga došlo vrijeme da se osvrnemo na ono što se događalo u ovoj pomalo turbulentnoj sezoni i podvučemo crtu.

Prvo će svoj osvrt dati kapetan, a zatim i trener Davor Dominiković.

Kapetan Neven Grgurić nažalost kraj sezone nije dočekao na najsretniji način jer je ozljedio koljeno zbog čega će više mjeseci izbivanja s terena, ali je naravno bio uz momčad cijelo vrijeme i bio velika podrška.

Kako bi u kratkim crtama sumirao sezonu?
– Prije svega mislim da možemo biti zadovoljni činjenicom da smo i u drugoj sezoni izborili ostanak u elitnom rangu hrvatskog rukometa, što nije mala stvar. Kada podvučemo crtu, mislim da smo mogli uzeti koju pobjedu i koji bod više, ali šta je tu je.

Pripreme – novi stručni stožer, novi suigrači?
– Od prvog dana priprema vidjelo se da ćemo imati odlične uvjete – dobili smo mladog i motiviranog kondicijskog trenera Branimira Šolu, inovativnog trenera vratara Marka Markiša te fizioterapeuta Željka Kercela koji je imao pune ruke posla tijekom sezone. Naravno, na čelu stručnog stožera je bio naš trener Davor Dominiković koji je sve to dobro povezao i koji nije imao lagan posao s obzirom na velik broj novih igrača u ekipi.

Otvaranje sezone bilo je odlično?
– Sezonu smo otvorili fantastično i možda smo se malo previše uzdigli, iako nas je trener konstantno upozoravao da moramo ostati na zemlji, a nakon toga smo malo pali u formi i nažalost nam je Liga za prvaka izmakla za dlaku.

Kasnije je došlo do pada forme?
– U Ligi za ostanak su nam se počeli događati određeni problemi u igri, a sreća nas je napustila u određenim trenucima, pogotovo u prva dva kola, što je dovelo i do doze nervoze u svlačionici. Ogroman utjecaj imale su i ozljede te smo gotovo u svakoj utakmici ostali bez jednog igrača.

Na greškama se uči?
– Mislim da možemo iz ove sezone svi naučiti da moramo biti čvrsto na zemlji u svakoj utakmici. Također, treba spomenuti da je dosta igrača po prvi put osjetilo igranje u Premijer ligi, a mislim da će nam svima to iskustvo već iduće sezone pomoći da pokažemo koliko zaista vrijedimo.

Završne misli?
– Za kraj želim čestitati i zahvaliti svojim suigračima na borbi i zalaganju od početka do kraja sezone, kao i stručnom stožeru koji je svoj posao odradio na profesionalan način, kako ovaj klub i zaslužuje. Također, hvala i svim ljudima koji su bili uz klub i na bilo koji način doprinijeli radu našeg kluba.