Prva ekipa nije uspjela iznenaditi na gostovanju u Vinkovcima – upisan je novi poraz – peti ove sezone. Druga ekipa odigrala je borbenu utakmicu te u zanimljivoj završnici osvojila oba boda na gostovanju kod RK Marofa.

PRVA EKIPA

Nakon reprezentativne stanke prva ekipa gostovala je u Vinkovcima u sklopu 6. kola Paket 24 Premijer lige. Nakon zadnjeg gostovanja i pobjede u Umagu nadali smo se još jednom iznenađenju protiv Spačve. To se nažalost nije dogodilo…

Do 20. minute utakmice igrali smo dobro i imali prednost većinu vremena. Tada je na semaforu bilo 10-8 za naše rukometaše nakon pogotka Krešimira Krešića. U idućih deset minuta uslijedio je napadački neefikasan period tijekom kojeg smo zabili svega dva gola, a primili šest. Na poluvremenu je Spačva imala 14-12. U drugo poluvrijeme domaći sastav je ušao odlično te s tri gola u nizu otišao na velikih +5. U dva navrata smo smanjili svoj zaostatak na tri gola, ali više od toga nismo uspjeli. Spačva je u zadnjih deset minuta podebljala svoju prednost te utakmicu završila s velikih 30-21. Još jednom napad nije bio dobar, a treba priznati i kako su raspoloženi bili domaći vratari s ukupno 15 obrana.

Prvo ime utakmice bio je igrač Spačve Dario Raguž koji je zabio 10 golova, a lijevi vanjski Marko Vignjević zabio je 7 puta. U našim redovima Leon Strbad je predvodio momčad sa 6 golova, dok je jedan manje zabio Marko Tarabochia.

MRK Sesvete: Ivan Panjan 1, Matej Mudrinjak; Leon Strbad 6, Fran Zadro 1, Darko Krndelj 1, David Kocen 1, Daniel Vusić 2, Ivan Matić 1, Ivan Karlo Kuraja, Marko Tarabochia 5, Ivan Rukavina, Krešimir Krešić 1, Martin Vrpoljac, Danijel Papić, Mislav Šuker 2, Domagoj Potnar.

Trener: Davor Dominiković

DRUGA EKIPA

Druga ekipa je nastavila s dobrim igrama i ovoga puta je slavila na gostovanju protiv Marofa. Mlada krila Fran Zadro i David Kocen otputovala su u Vinkovce s prvom ekipom. Marof je u prvih 7 utakmica upisao 5 pobjeda i samo 2 poraza te držao četvrto mjesto iza Siska, Petrinje i Rugvice.

Iako je prvo poluvrijeme bilo vrlo zanimljivo uz puno izjednačenja, pred kraj se domaći sastav uspio odvojiti i s prednošću 17-15 otići na odmor. Početkom nastavka je Marof imao u dva navrata i +3, ali su se naši rukometaši vrlo brzo vratili u egal (19-19) i u 45. minuti po prvi puta poveli nakon 11. minute. Domaći sastav je uspio izjednačiti (25-25) u 52. minuti utakmice, no Štrlekovi mladići nisu posustali te su u napetoj završnici došli do pobjede rezultatom 31-29.

Odličnu utakmicu odigrao je Davor Gavrić koji je zabio 8 pogodaka, a raspoložen je bio i Patrik Gramnjak s 5 golova. Po 4 gola zabili su Marko Velić i Nikola Jelovčić. U redovima Marofa 8 golova zabio je Patrik Ipša, a 6 Daren Dimitrijević.

Nakon 8 odigranih utakmica naši rukometaši imaju 9 osvojenih bodova te se nalazi u gornjem dijelu ljestvice.

MRK Sesvete: Marko Pranjić, Vilim Dumbović, Luka Ivan Brezinščak; Ante Tomić, Patrik Gramnjak 5, Marko Velić 4, Davor Gavrić 8, Mihael Vulje, Ivan Antonio Hančić 3, Vlado Raos 3, Ivan Fučkar, Matej Jurić 2, Nikola Jelovčić 4, Fran Zajec, Jakov Jelovčić 2, Paskal Bačić.

Trener: Davorin Štrlek