FOTO: RK PPD Zagreb

U 4. kolu Lige za prvaka gostovali smo u kultnoj dvorani “Kutija šibica” kod PPD Zagreba. Iako smo ranije ove godine u istoj dvorani slavili u prijateljskoj utakmici, ovo je ipak bila utakmica od puno većeg značaja, a to se osjetilo i na pristupu.

Zagrebaši su puno bolje otvorili utakmicu i u 11. minuti vodili 7-2. Ta razlika se zadržala do 15. minute i rezultata 10-5, nakon čega je serijom 4-1 domaći sastav otišao na +8. Golom Josipa Topića u 25. minuti smanjujemo na pet golova zaostatka, ali protivnici ne posustaju i do odlaska na odmor je opet osam razlike (20-12. U drugoj polovici prvog poluvremena teren je zbog ozljede morao napustiti Karpo Sirotić, a u njegove cipele je stupio Davor Gavrić koji je odigrao solidnu utakmicu. U nastavku susreta je momčad Ivica Obrvana vrlo brzo povećala svoju prednost i bez puno problema to održala do kraja utakmice. Završilo je 36-22 za PPD Zagreb.

Oba trenera su dosta rotirala i priliku su dobili gotovo svi igrači u zapisniku. David Mandić je s 9 pogodaka bio prvo ime utakmice, dok je u našim redovima najraspoloženiji bio Daniel Vusić sa 7 golova iz 10 pokušaja.

Iduća utakmica je na rasporedu tek za tjedan dana i to protiv RK Poreča na domaćem terenu. Kratka pauza će nam dobro doći s obzirom da smo u razmaku od osam dana odigrali tri teške utakmice.

MRK Sesvete: Filip Perić (4/30), Nikola Kahlina (2/12): Nikola Finek 3, Leon Strbad 1, Daniel Vusić 7, Ivan Matić, David Štrković, Karpo Sirotić, Davor Gavrić 4, Tin Baković, Krešimir Krešić, Eugen Josip Žaja 2, Josip Topić 1, Darko Krndelj 1, Mislav Šuker, Danijel Papić 1.

Trener: Silvio Ivandija

VIDEO: Snimka utakmice dostupna je na youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza: