Danas je u prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza održan ždrijeb osmine finala Kupa Hrvatske. U ždrijebu se našlo 16 klubova, od čega je bilo 6 nositelja (klubovi koji su u sezoni 2018./19. igrali Ligu za prvaka) i 10 nenositelja. MRK Sesvete imalo je status nenositelja.

Prošle sezone smo ispali u osmini finala Kupa Hrvatske nakon poraza od RK Nexe na domaćem terenu, a godinu ranije smo poraženi od RK Rudan iz Labina također na domaćem terenu. U zadnjih pet sezona pet puta smo igrali osminu finala i prošli samo jednom u četvrtfinale. Bilo je to u sezoni 2017./18. kada smo u osmini finala bili bolji od HRK Gorica, ali nepremostiva prepreka bio je RK Nexe u četvrtfinalu. U dvije sezone prije toga, kada nismo bili članovi Premijer lige, ispadali smo u osmini finala od PPD Zagreba. U svakom slučaju možemo reći da nas ždrijeb nije mazio prethodnih sezona.

Ovoga puta imali smo nešto više sreće i u osmini finala izvukli člana 2. HRL zapad – RK Rovinj. Ipak, rovinjski rukometaši nisu bezazlen protivnik s obzirom da su u Kupu Hrvatske prvo pobijedili RK Buzet, a zatim i HRK Karlovac – klubove koji nastupaju u 1. HRL jug. U četiri prvenstvene utakmice koje su odigrali ove sezone imaju tri pobjede i poraz. Nažalost natjecanja 2. HRL prekinuta su krajem studenog, tako da će našim protivnicima iduća utakmica biti upravo protiv naših rukometaša.

Zadnji put smo u Rovinju gostovali početkom sezone 2015./16. u sklopu tadašnje 2. HRL zapad u kojoj su nastupale i Sesvete. U toj utakmici doživjeli smo poraz, ali smo se iskupili u drugom dijelu prvenstva kada smo slavili na domaćem terenu. Na fotografiji je utakmica između RK Rovinj i MRK Sesvete iz sezone 2014./15. kada smo pobijedili rezultatom 32-26, a 9 pogodaka postigao je Neven Grgurić. Trener je bio Josip Cvetković, koji je sada trener U17 momčadi i koordinator za mlađe dobne skupine u našem klubu.

Osmina finala Kupa Hrvatske:

GRK Varaždin 1930 – RK Dubrava

RK Ribola Kaštela – RK Poreč

HRK Gorica – RK PPD Zagreb

RK KTC – RK Nexe

RK Balić-Metličić – MRK Umag

RK Zamet – RK Spačva

RK Slatina – RK Osijek

RK Rovinj – MRK Sesvete

VIDEO: Snimka ždrijeba Kupa Hrvatske: