Prva ekipa je ostanak u Premijer ligi osigurala u predzadnjem kolu, a u zadnjem kolu ugostili smo zadnju momčad na tablici – RK Rudar.

.

Prva ekipa

U zadnjoj utakmici sezone ugostili smo rukometaše Rudara i na koncu došli do zaslužene pobjede rezultatom 34-27. Utakmica nije imala rezultatski značaj, no bez obzira na to naši rukometaši su se potrudili sezonu zaključiti na lijep način.

Prije utakmice pozdravili smo našu selekciju 2008. godišta koja je sudjelovala na završnici Prvenstva Hrvatske, a nakon toga su uručeni i prigodni pokloni našim igračima Lovri Špremu, Alenu Šušnji i Mateju Semrenu od kojih smo se oprostili ove sezone. Naknadno će poklon biti uručen i treneru vratar Marku Markišu koji svoj rad u idućoj sezoni nastavlja u Bundesligi.

Prvo poluvrijeme nismo iskoristili da steknemo veću prednost (17-15), ali smo zato drugo poluvrijeme odigrali bolje u obrani i na kraju došli do pobjede od 7 razlike. Trener Davor Dominiković priliku je dao svim igračima, a najefikasniji pojedinac na terenu bio je Krešimir Krešić sa 7 postignutih golova. Oba vratara – i Mudrinjak i Pranjić imala su po 9 obrana!

Sezonu smo završili na trećem mjestu Lige za ostanak s osvojenih 22 boda, iza prvoplasirane Gorice (27) i drugoplasiranog Zameta (23). Putnici u niži rang su rukometaši Rudara i Rudana, a novi članovi Premijer lige su HKRM Dubrovnik i RK Bjelovar.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak, Ivan Panjan; Mislav Šuker, Toni Ezgeta 4, Vlado Raos 1, Mislav Perković 3, Nikola Mirosavljević 5, Davor Gavrić 1, Marko Jurakić 1, Nikola Jelovčić 1, Ivan Karlo Kuraja 3, Darko Mršić 3, Krešimir Krešić 7, Domagoj Potnar 2, Marko Šehić 1, Fran Zadro 2.

Trener: Davor Dominiković