U 2. kolu Kupa Hrvatske – Regija središte naši rukometaši su gostovali kod Dugog Sela. Domaći sastav je na krilima odličnog Jakova Neralića i vratara Dominika Kuzmanovića proteklog vikenda upisao pobjedu na nezgodnom gostovanju u Čakovcu te se nalazi na sredini tablice 1. HRL sjever. Trener Matej Mišković, inače brat našeg pivota Dominika Miškovića, nije na raspolaganju imao upravo Neralića, ali to se na izvedbi Dugog Sela nije previše primijetilo.

Dugo Selo je cijelo prvo poluvrijeme igralo na visokoj razini, a vratar Kuzmanović je bio odličan. Naši rukometaši nisu uspjeli pronaći ritam niti u napadu niti u obrani te je tik pred odlaska na odmor domaći sastav imao pomalo nestvarnih 15-6! Na poluvrijeme se otišlo sa zaostatkom od osam golova i težak je zadatak bio pred rukometašima Silvija Ivandije u drugih 30 minuta.

Ipak šok terapija u svlačionici tijekom poluvremena urodila je plodom. Josip Topić je svojim pogotkom u 46. minuti poravnao rezultat na 20-20, a tri minute kasnije Leon Strbad zabija za prvo naše vodstvo na utakmici (21-22) i činilo se kako će otpor Dugog Sela oslabiti. To se nije dogodilo. Protivnici nisu dopustili Sesvećanima da povedu s više od jednog gola te se u zadnju minutu dvoboja ušlo rezultatom 25-25. U zadnjem napadu naše momčadi odgovornost je preuzeo lider ekipe Karpo Sirotić postigavši svoj drugi gol na utakmici. Dugo Selo je pozvalo minutu odmara da pripreme napad za izjednačenje, no ipak ga na koncu nisu realizirali te utakmica završava rezultatom 25-26.

Prvi strijelac susreta bio je Patrik Hršak s 8 golova, dok su u našim redovima Leon Strbad i Daniel Vusić zabili po 5. Za Sesvete je s dva gola debitirao desni vanjski Eugen Josip Žaja koji je pristigao iz grčkog Olympiakosa.

MRK Sesvete: Filip Perić, Nikola Kahlina; Nikola Finek 3, Leon Strbad 5, Daniel Vusić 5, Ivan Matić, Davor Gavrić 3, Karpo Sirotić 2, Ivan Rukavina, Krešimir Krešić, Eugen Josip Žaja 2, Darko Krndelj, Josip Topić 4, Domagoj Potnar 1, Mislav Šuker 1, Danijel Papić.

Trener: Silvio Ivandija