Veličanstvena, povijesna i nezaboravna pobjeda ostvarena je u četvrtak protiv Nexea. Rukometaši Sesveta prvi put u svojoj povijesti izborili su plasman u finale hrvatskog Kupa nakon što su u polufinalu u Poreču pobijedili Nexe sa 32-23 (17-9).

Sjajnu predstavu prikazala je momčad Igora Vorija izborivši povijesni uspjeh.

Nexe je bolje ušao u susret, poveo je 2-0 i 3-1, no Sesvete su izjednačile na 3-3, a zatim u 12. minuti povele sa 4-3 i do kraja susreta više nisu ispuštale prednost. U 21. minuti Vorijeva momčad je imala +7 (12-5), a u posljednjim trenucima prvog dijela i velikih osam razlike (17-9).

Sesvete su i nastavku držale visok ritam igre, svi kotačići funkcionirali su savršeno. U 48. minuti prednost je narasla na 10 razlike (26-16), a minutu kasnije i na najvećih + 11 (27-16). U nastavku susreta Našičani su tek malo ublažili poraz na konačnih 32-23.

Sesvete su do pobjede predvodili Davor Gavrić, Ivan Dumenčić i Patrik Hršak sa po šest golova, dok je Nikola Jelovčić zabio pet golova. Filip Perić je sakupio osam obrana.

– Dojmovi su sjajni, nema se što reći. Ući u prvo povijesno finale kupa, još na takav način, pred takvim rukometnim auditorijem je nevjerojatno. Sretan sam zbo dečkiju i zbog finala Kupa. Priprema nije bila drugačija od ostalih utakmica. Nakon početnog grča opustili smo se i počeli igrati svoju igru. U ovoj utakmici obrana je bila ključ i zaista smo igrali fanatično i borbeno. Nismo zakasnili ni u jedan duel. Još uvijek sam pod dojmom dominacije. Sada stvarno mogu reći da smo mi druga momčad Hrvatske – izjavio je Ivan Dumenčić nakon pobjede za povijest.

Finale protiv Zagreba na rasporedu je u subotu od 17 sati u dvorani Žatika.