Nedavno završena sezona bila je najuspješnija u povijesti kluba. U 2. HRL zapad osvojili smo 2. mjesto i izborili promociju u 1. HRL sjever po prvi puta. U 22 utakmice osvojili smo 38 bodova, što je čak 15 bodova više nego prošle sezone i 14 bodova više od sezone 2011/12. kada smo osvojili 24 boda, što je bio rekord do ove sezone. Na domaćem terenu smo jedini u ligi upisali svih 11 pobjeda, dok smo na gostovanjima imali skor od osam pobjeda i tri poraza.

U prosjeku smo zabijali 33,6 golova, a jedino su PPD Zagreb (u 10 utakmica Lige za prvaka) i MRK Dugo Selo bili efikasniji s 35,7 i 33,9 golova po utakmici. Na domaćim ligaškim utakmicama u prosjeku smo zabijali nevjerojatnih 38,3 golova, što je najviše u hrvatskom rukometu u protekloj sezoni.

Domaća pobjeda u 15. kolu protiv Matulja (53-28) rekordna je iz nekoliko razloga. Radi se o utakmici u kojoj smo postigli najviše golova u klupskoj povijesti (jedan više nego protiv RK Dubrave 2 u sezoni 2007/08. kada smo igrali Županijsku ligu), a ujedno se radi o utakmici s najviše golova (83) u klupskoj povijesti. To je i najveća razlika kojom smo pobijedili nekog protivnika u sedam sezona koje smo proveli u 2. HRL zapad.

Najmanje golova smo postigli u 3. kolu na gostovanju kod Rovinja, kada smo nastupili bez Luke Ćosića i Darka Mršića koji su dobili crvene kartone utakmicu prije i izgubili 21-30. To je ujedno i najveći poraz ove sezone.

Najmanje golova smo primili protiv Senja na domaćem terenu u 5. kolu – konačni rezultat je glasio 40-19, dok smo najviše golova primili protiv Mladog Rudara u 2. kolu (35-34).

Što se posjećenosti tiče, na domaćim ligaškim utakmicama u prosjeku nas je pratilo gotovo 100 gledatelja, što je značajno više nego sezonu ranije. Ukoliko ubrojimo i Kup Hrvatske dolazimo do prosjeka od gotovo 150 gledatelja. Prosjek naravno podiže osmina finala Kupa koju smo igrali protiv PPD Zagreba pred više od 700 gledatelja u dvorani Gimnazije Sesvete.

Spomenuta utakmica je ujedno i najbolji rezultat kojeg smo ostvarili u Kupu Hrvatske od osnutka kluba, a pobjede protiv HRK Gorice i RK Medveščaka su prve koje smo upisali protiv klubova iz Premijer lige.

Za MRK Sesvete nastupio je 21 igrač tijekom sezone, a šest igrača odigralo je svih 26 utakmica (22 ligaške i 4 kup). To su Ivan Ćurković, Roko Glasnović, Neven Grgurić, Matej Grubišić, Mario Lacković Aleksandar MatešaKrešimir Malbašić je odigrao sve ligaške, ali propustio jednu kup utakmicu, dok je Darko Mršić propustio jednu ligašku utakmicu (zbog crvenog kartona), ali odigrao sve kup utakmice.

Najbolji i najefikasniji strijelac je Darko Mršić sa postignutih 145 golova i prosjekom od 5,8 golova po utakmici. Neven Grgurić je 120 puta tresao mreže protivnika, a od toga u Kupu 28 puta što ga čini najboljim strijelcem kluba u tom natjecanju. Kapetan Mario Lacković zabijao je 4 gola po utakmici, tj. ukupno 104 gola.

Efikasna su bila i druga dva desna krila – Marko Punčec je stigao na polusezoni i u prosjeku zabijao 5,2 gola po utakmici, dok je identičan prosjek imao i Nikola Mirosavljević prije ozljede.