Sezona 2016./17., povijesna za naš klub, je završena, a tradicionalno donosimo statistički pregled sezone.

U 26 ligaških utakmica upisali smo 20 pobjeda, remi i 5 poraza. S 869 golova, tj. 33,4 gola po utakmici, bili smo najefikasnija momčad lige. Na domaćem terenu poraženi smo jednom – u 8. kolu od Maksimir Pastele (21-27), a to nam je uz poraz na gostovanju u Đakovu (29-35) bio najveći ligaški poraz. U Sesvetama smo u prosjeku postizali 35,5 golova po utakmici, a primali 28. U prosjeku nas je u svim natjecateljskim utakmicama (1. HRL sjever i Kup Hrvatske) gledalo 230 gledatelja, a najveća posjeta zabilježena je protiv PPD Zagreba u osmini finala Kupa Hrvatske (900 gledatelja) te u zadnjem ligaškom kolu protiv Osijeka kada je 500 gledatelja došlo pozdraviti nove Premijerligaše.

Najviše pogodaka u 1. HRL sjever postigli smo u prvom kolu kada smo uz odličnu igru došli do visoke pobjede nad gostima iz Bjelovara – završilo je 42-29 u našu korist. Isti broj pogodaka postigli smo i u pobjedi nad Rudarom iz Ruda (42-35) u zadnjem kolu regionalnog kup natjecanja. Još u tri navrata postizali smo 40 pogodaka (sve na domaćem terenu) – protiv Vidovca u 2. kolu, Ivanića u 12. kolu i Đakova u 18. kolu.

Brza igra koju smo preferirali tijekom cijele sezone donijela nam je u prosjeku 4,5 sedmeraca po utakmici – a postotak iskorištenih sedmeraca iznosi 78%.

Najbolji strijelac sezone bio je Darko Mršić sa 146 postignutih pogodaka (4,9 golova po utakmici), a od toga je iz igre postigao 83 golova, a ostatak s linije sedam metara. Slijede ga Luka Vinković sa 118 pogodaka (od toga 44 iz sedemeraca) i Matej Semren sa 116 pogodaka. Troznamenkasti broj golova još su postigli i Neven Grgurić (110) i Nikola Mirosavljević (103). Mršić je također postigao najviše pogodaka ako se gleda samo ligaško natjecanje (130), dok je Matej Semren najbolji strijelac u Kupu sa 22 pogotka u tri utakmice. Semren je također postigao najviše golova iz igre u sezoni (115 pogodaka iz igre i samo jedan iz sedmerca).

Samo dva igrača odigrala su sve utakmice – Darko Mršić i Matej Semren, dok je Neven Grgurić propustio samo jednu utakmicu. Tijekom sezone četvorica vratara upisala su nastupe – najviše utakmica (28) odigrao je Aleksandar Mateša koji se na kraju sezone oprostio od aktivnog igranja rukometa. Matej Mudrinjak bio je izvrstan tijekom čitave sezone, a ozljeda ga je s terena udaljila krajem ožujka i početkom travnja te je stoga propustio četiri utakmice. Filip Maloča nastupio je devet puta, a 16-godišnji Marko Pranjić upisao je tri nastupa.

Debi za seniorsku ekipu ove sezone upisalo je i pet naših juniora – vanjski igrači Bruno Hranjec i Ante Tomić, krila Šimun Milešić i Fran Zadro te vratar Marko Pranjić.