U subotu (26.8.) je u Križevcima održan pripremni turnir na kojem su uz naš klub i domaćina RK KTC sudjelovali RK Spačva Vinkovci i MRK Metalac Zagreb.

U prvom polufinalu KTC je bio bolji od Metalca rezultatom 39-30, dok smo mi u drugom polufinalu poraženi od iskusnog premijerligaša iz Vinkovaca rezultatom 22-29. Prije samog turnira odradili smo samo četiri treninga u dvorani, pošto je još uvijek u tijeku bazični dio priprema. To se i osjetilo na terenu, gdje smo uz promašene zicere protivniku poklonili nevjerojatno puno lopti u fazi napada te im omogućili puno lakih golova, što su Vinkovčani i iskoristili.

Za 3. mjesto igrali smo protiv Metalca (s kojima igramo još dvije prijateljske utakmice do početka sezone) te pokazali puno bolju igru i u napadu i u obrani te zasluženo došli do pobjede rezultatom 30-20. Turnir je na kraju osvojila RK Spačva pobjedom nad domaćinom turnira.

Treneru Zrniću turnir je odlično poslužio da dobije uvid u situaciju u momčadi za nastavak priprema. Do početka sezone ima nešto manje od mjesec dana, a do početka igramo još pet prijateljskih susreta:

29.08. MRK Sesvete – HC Karvina (Gimnazija Sesvete – 20.00h)
02.09. MRK Sesvete – MRK Metalac (Gimnazija Sesvete)
06.09. MRK Sesvete – RK Maksimir Pastela (Gimnazija Sesvete)
09.09. RK Brežice – MRK Sesvete (ŠD Brežice)
16.09. MRK Metalac – MRK Sesvete (Kutija šibica).