Prošlog vikenda (28./29.09.) u Valpovu je održan 7. međunarodni memorijalni turnir “Zlatko Ivić – Čiva”turnir za dječake rođene 2008. godine i mlađe te za dječake rođene 2010. godine i mlađe.

Dječaci 2010. godište igrali su u skupini C skupa s RK Nexe (7-11), RK Slatina (11-10) i ŠR Perihil (12-10) te osvojili drugo mjesto. U četvrtfinalu ždrijeb ih je spojio s vrlo dobrom ekipom iz Kozarske Dubice. Momčad iz BiH je slavila rezultatom 9-5, što je značilo kraj puta za naše najmlađe rukometaše.

No, rezultat na ovom turniru nije bio primaran, što je potvrdio i trener Ivan Cvetković:

„Obzirom da je ovo dečkima bio među prvim zajedničkim turnirima, odigrali su vrlo dobro i što je još važnije – ponašali se sportski i fer. Povezali su se međusobno, bili tu jedan za drugoga te, iako rezultat nismo uopće stavili u prvi plan, uz dvije pobjede i jedan poraz u skupini ušli smo u 1/4 finale gdje smo zaustavljeni od RK Kozara MB. Na njima je samo da nastave trenirati, truditi se i rezultat sigurno neće izostati.“

Dječaci 2008. godište na turniru su nastupili s dvije ekipe. Prva ekipa je u skupini A igrala s RK Izviđač (10-8), RK Izviđač CO 2 (8-1), RK Valpovka (9-3), RK Valpovka 2 (13-1), RK Bjelovar (7-3) i RK Varaždin (11-0) te uvjerljivo osvojila prvo mjesto u skupini sa šest pobjeda. Druga ekipa je u skupini C bila bolja od RK Požege (8-2), RK Koprivnice, RK Nexe (10-7), a izgubila od RK Petrijevci (5-6), RK Maksimir Pastela (7-10) i GRK Varaždina (4-7). Treće mjesto u skupini nažalost nije bilo dovoljno za plasman u četvrtfinale.

Prva ekipa je u četvrtfinalu opet bila bolja od prve ekipe RK Izviđač rezultatom 6-2. U polufinalu smo poklekli od rukometaša RK Maksimir Pastele rezultatom 7-10, a u borbi za treće mjesto izgubili smo 6-7 u napetoj utakmici od GRK Varaždina 1930. Na kraju 4. mjesto za našu prvu momčad u konkurenciji 21 ekipe.

Trener Ivan Cvetković bio je zadovoljan prikazanim:

„Nakon nastupa na Dubrava Cupu i na ovom jakom turniru smo nastupili s dvije ekipe i moram reći da su me dečki oduševili. Glavni i osnovni cilj ovog turnira je bio taj da dečki budu dva dana skupa. U nekoliko situacija pokazali su kako sazrijeli kao ekipa prvenstveno van terena, a to se onda automatski prenijelo i na teren. Pokazali su emociju, zajedništvo, navijali jedni za druge, pazili jedni na druge, pomagali si u svakoj situaciji i to je najveći dobitak ovog vikenda. Iako nismo imali rezultatski imperativ, ipak ostaje žal kada nisi nagrađen za dobro odigrani turnir. Ta žal posebno vrijedi za ekipu Sesvete 2 koja uz 3 pobjede i 3 poraza ipak nije prošla skupinu, ali i za Sesvete 1 koja je nakon dominantno odigrane skupine i četvrtfinala zapela u polufinalu te smo na kraju bili četvrti. Izrazito sam ponosan na sve koji su bili s nama ovaj vikend, ali i na dečke koji su ostali u Zagrebu i bodrili nas.“ – zaključio je trener Cvetković te dodao:

„Naše zajedništvo je bilo pogotovo vidljivo u trenutku proglašenja najbolje sedmorke gdje je naš Josip Badrić proglašen najboljim desnim vanjskim, a svi dečki su mu skočili u zagrljaj te čestitali kao da je bilo tko od njih bio na Josipovom mjestu. Definitivno bih s tom slikom završio ovaj kratak osvrt.“

Uz trenera Ivana u Valpovu je bio i novi trener u klubu Marko Puljić:

„Za kraj, veliko hvala treneru Marku Puljiću koji je bio s nama na turniru i odradio strašno velik posao u pomaganju oko organizacije svega – od spavanja do priprema utakmica te je svojim iskrenim zalaganjem i srčanošću osvojio simpatije svih 42 igrača koji su branili boje MRK Sesvete, uz napomenu kako je te dečke upoznao i prvi put vidio u busu kada smo kretali za Valpovo.“