Proteklog tjedna (28.-31.03.) tri naše selekcije nastupile su na međunarodnom turniru u Rovinju koji se održava u sklopu projekta Youth Movement Power. Prošlih godina nastupali smo na turnir u Pragu, no ove godine su treneri u dogovoru s koordinatorom mlađih uzrasta Josipom Cvetkovićem odlučili nastupiti na jakom turniru u Istri. Sudjelovali smo sa pet ekipa u tri godišta i ostvarili zavidan uspjeh s obzirom da su na turniru sudjelovala neka zvučna europska rukometna imena poput Vezsprema, Gorenja Velenja i PPD Zagreba. Osim zbog dobrih rezultata, naše dečke moramo pohvaliti i zbog sportskog i odgovornog ponašanja.

 

[cs_heading column_size=”1/1″ heading_title=”Kadeti (2000.)” heading_style=”1″ heading_align=”left” heading_divider=”off” heading_font_style=”normal” heading_color=”#a50000″][/cs_heading]

Naši kadeti su u Rovinju odigrali pet utakmica. Slabije otvaranje turnira s tri poraza (od Varaždina, Elesa i Rovinja) koštalo ih je boljeg plasmana, no kako je turnir odmicao kraju dečki Darija Zrnića pokazali su svoju kvalitetu i turnir završili sa dvije pobjede protiv ZG Dubrave i austrijskog Linza. S tim omjerom zauzeli su peto mjesto.

„Turnir je imao jaku konkurenciju i drago nam je da smo imali priliku igrati protiv respektabilnih ekipa iz Hrvatske i ostatka Europe. Sve ekipe su vrlo kvalitetne, a Varaždin i ZG Dubrava igraju u 1. HKRL i u gornjem su dijelu tablice. Varaždinci su bili prejaki, ali veseli da smo uspjeli pobijediti susjede iz Dubrave. Turnir će sigurno biti i dobro iskustvo za mlađe igrače koji na ovaj način stiču potrebno iskustvo. Možemo jedino žaliti što turnir nije trajao duže s obzirom da nam je trebalo malo više vremena za uigravanje.“ – komentirao je trener Dario Zrnić.


[cs_heading column_size=”1/1″ heading_title=”Dječaci A (2004.)” heading_style=”1″ heading_align=”left” heading_divider=”off” heading_font_style=”normal” heading_color=”#a50000″][/cs_heading]

Naši dječaci A na turniru u Rovinju sudjelovali su sa dvije ekipe. Dečki Josipa Cvetkovića još su jednom pokazali sav svoj talent i potencijal. U najjačoj konkurenciji na turniru koja je obuhvaćala čak 23 ekipe, naši su dečki zauzeli treće odnosno osamnaesto mjesto (druga ekipa). Obje ekipe odigrale su sjajan turnir te se sjajno nosile s najjačim ekipama iz države i Europe. U skupini su remizirali sa slovenskim Gorenjem Velenjem, a pobijedili su mađarski Veszprem, austrijski Loeben i domaćina turnira RK Rovinj. U polufinalu je bolji bio PPD Zagreb s dva gola razlike, dok su mladi Sesvećani u borbi za broncu porazili RK Trsat (15-12). Turnir je u konačnici osvojili mađarska ekipa Eles Academy.

Vrlo zadovoljan bio je trener Josip Cvetković:

„Turnir u Rovinju iskoristili smo na najbolji mogući način za odigravanje vrlo kvalitetnih utakmica. Dečki su pokazali izrazitu borbenost, želju i htjenje što me veseli više od samoga rezultata. Izrazito me veseli što su u bučnoj atmosferi dečki sjajno reagirali i odgovorili na sve moje zahtjeve.”


[cs_heading column_size=”1/1″ heading_title=”Dječaci B (2006.)” heading_style=”1″ heading_align=”left” heading_divider=”off” heading_font_style=”normal” heading_color=”#a50000″][/cs_heading]

Naši najmlađi predstavnici u Rovinju su nastupili također sa dvije ekipe. Na svom prvom velikom turniru ostvarili su sjajan rezultat. Prva ekipa zauzela je treće mjesto dok je druga ekipa završila na 15. mjestu. Prva ekipa je u skupini pobijedila PPD Zagreb 2, mađarski Veszprem i slovensku Dobovu. U četvrtfinalu pao je i Varaždin 1930 rezultatom 17-10, dok je u polufinalu ipak prejak bio PPD Zagreb. No, dečki nisu klonuli duhom te su u utakmici za 3. mjesto pobijedili RK Gorenje Velenje i osvojili brončanu medalju. Osobito treba čestitati našem vrataru Noi Klariću koji je izabran u najbolju sedmorku turnira.

No više od rezultata veseli to što su na svom prvom turniru ovakvoga tipa pokazali ogromnu količinu odgovornosti i sportskog ponašanja.

„Dečki su ovaj turnir odradili na vrhunskoj razini. Igrali su sjajnu obranu i vrlo disciplinirano u napadu. Ovaj turnir smo odlučili iskoristiti za razvijanje sportskog duha i podizanje atmosfere u ekipi. Rezultat pada u drugi plan kada vidim koliko su dečki bili odgovorni i sportski fer i korektni.“ – zadovoljan je bio trener Matija Rodić.

Još jednom želimo čestitati svim našim selekcijama koje su sudjelovale na turniru i predstavljale naš klub. U četiri dana koliko je turnir trajao naši mladi rukometaši su pokazali da se ne treba bojati za budućnost.