Nakon tri gostovanja (Velika Gorica, Bjelovar, Poreč) naši rukometaši napokon su se vratili na domaći parket i uvjerljivo porazili goste iz Umaga. Rukometaši U17 su bili bolji od HRK Gorice i RK Medveščaka ZG.

PRVA EKIPA

U zaostaloj utakmici 8. kola Paket 24 Premijer lige ugostili smo rukometaše Umaga koji se nalaze u sredini poretka. Utakmica je počela s nekoliko obrana vratara s obje strane i prvih dvadeset minuta rezultat je bio neizvjestan. Ipak, zadnjih 10 minuta prvog poluvremena Sesvećani odrađuju odlično, posebice u obrani s obzirom da smo u razdoblju od 21. do 30. minute primili svega jedan gol. Na odmor se otišlo s 15-9.

Drugo poluvrijeme otvorili smo vrlo dobro i ubrzo slomili otpor gostiju. U 41. minuti razlika se popela na +10 nakon gola Josipa Topića iz kontre. Do kraja utakmice prednost se popela na ogromnih +17. Završilo je 34-17.

Trener Silvio Ivandija minutažu je ravnomjerno podijelio na sve igrače, a neraspoloženih pojedinaca nije bilo. Prvo ime susreta bio je Davor Gavrić koji je zabio 7 golova, dok su po 5 postigli Ivan Rukavina i Darko Krndelj. Treba pohvaliti i vratare koji su imali 12 obrana, no iz svega 29 udaraca, što je odličnih 41%.

Nakon 10 odigranih utakmica imamo 14 bodova i nalazimo se na drugom mjestu iza rukometaša Gorice (16 bodova). U utorak (22.12.) gostujemo u Rijeci kod RK Zameta u zadnjoj utakmici u ovoj kalendarskoj godini. Utakmica protiv Varaždina će se odigrati krajem siječnja 2021. godine.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (8/20), Filip Perić (4/9), Luka Ivan Brezinščak; Nikola Finek 2, Leon Strbad 2, Darko Krndelj 5, Josip Topić 3, Daniel Vusić 2, Ivan Matić 3, Davor Gavrić 7, Ivan Rukavina 5, Krešimir Krešić 1, Maksimilijan Jurić 2, Domagoj Potnar 1, Mislav Šuker 1, Nikola Jelovčić.

Trener: Silvio Ivandija

DJEČACI U17 (2003./2004.)

Rukometaši U17 su ovog vikenda odigrali utakmice protiv Medveščaka i Gorice te osvojili sva četiri boda.

Otvaranje utakmice protiv Medveščaka bilo je vrlo dobro te smo u 13. minuti poveli 6-2. Ipak, protivnici su svoj zaostatak smanjili na samo -1 u 20. minuti. Na poluvrijeme se ipak otišlo s prednošću od tri gola (12-9) za Sesvete. Drugo poluvrijeme je otvoreno na pravi način i kroz pet minuta su naši rukometaši otišli na nedostižnih 17-10. Završilo je 25-18 za rukometaše Josipa Cvetkovića. Tin Baković bio je najbolji strijelac u našim redovima s 5 golova (4/4 sedmerci), dok su četiri gola zabili Luka Bogdan i Luka Stanić.

MRK Sesvete: Nikola Kahlina, Florian Svibovec; Karlo Domazet, Mateo Gotal 1, Luka Bogdan 4, Luka Stanić 4, Ivan Marić 2, Borna Šnjarić, Karlo Kršak, Ivan Fučkar 1, Josip Tomić 2, Paskal Bačić 3, Tvrtko Kuraja 2, Lovro Kožar, Vedran Delić 1, Tin Baković 5.

Trener: Josip Cvetković

Protiv Gorice smo odigrali odlično prvo poluvrijeme i na odmor otišli s +5. Do kraja utakmice protivnici su se pokušali vratiti, u nekoliko navrata su došli na -3, ali na koncu nisu uspjeli. Završilo je 28-23 za naše dečke. Čak 11 igrača je postiglo pogodak za Sesvete. Pravi primjer timskog rukometa.

MRK Sesvete: Nikola Kahlina, Florian Svibovec; Karlo Domazet, Mateo Gotal 1, Luka Bogdan 3, Luka Stanić 4, Ivan Marić 3, Borna Šnjarić, Karlo Kršak, Ivan Fučkar 3, Josip Tomić 3, Paskal Bačić 1, Tvrtko Kuraja 2, Lovro Kožar 2, Vedran Delić 2, Tin Baković 4.

Trener: Josip Cvetković