Tjedan uoči 10. kola Paket 24 Premijer lige i gostovanja u Bjelovaru donio je puno loših vijesti za našu momčad. Nakon poraza u Gorici bilo je jasno da “motor ekipe” Karpo Sirotić neće biti na raspolaganju treneru Ivandiji ostatak polusezone zbog ozljede ramena. Nakon toga je uslijedila ozljeda koljena prvog pivota Dominika Miškovića zbog čega će vjerojatno izbivati do kraja sezone, a uoči same utakmice iz kombinacija je otpao Matej Mudrinjak zbog ozljede leđa.

Da stvari budu gore u 10. minuti izravni crveni karton zaradio je Domagoj Potnar koji je u napadu uskočio u Miškovićeve cipele, a inače i naš ključni obrambeni igrač. Njegovu rolu u oba smjera preuzeo je Mislav Šuker i svoj zadatak odradio vrlo dobro. U prvom poluvremenu na golu raspoložen je bio i debitant Filip Perić (koji je uspio postići i pogodak), ali i gotovo cijela momčad. Na odmor smo otišli s prednošću 14-9.

U drugom dijelu došlo je do kreativne krize u napadu i Bjelovar se iz minute u minutu približavao, da bi konačno u 47. minuti došli do prvog izjednačenja na utakmici. Trener Ivandija je u tim minutama u vatru bacio 20-godišnjeg Davora Gavrića koji je svoju minutažu odlično iskoristio. Momčad se uspjela stabilizirati i vratiti prednost na našu stranu. Ključan trenutak se dogodio u zadnjoj minuti kada je Iranac Mohsen Karamian u redovima domaćeg sastava zaradio isključenje i omogućio novi napad našoj momčadi. Tu se odlično snašao Davor Gavrić koji je fintom izbacio svog čuvara i pogodio za +2. Bjelovar je uspio zabiti u zadnjim sekundama i ublažio poraz. Završilo je 23-22 za Sesvete!

Osim spomenutog Gavrića i Šukera, vrlo raspoložen je bio i Ivan Matić s 4 gola, dok je prvi igrač ipak bio Nikola Finek koji je zabio 7 golova iz 9 pokušaja. Kod Bjelovara najbolji igrač bio je mladi Matej Vuleta s 8 zabijenih golova.

Nakon osme odigrane utakmice naši rukometaši vratili su se na vrh ljestvice s 12 osvojenih bodova. Na drugom mjestu je Gorica s 11 bodova i utakmicom manje, a Poreč i Varaždin su treći s 10 bodova i dvije utakmice manje.

MRK Sesvete: Filip Perić (6/27), Luka Ivan Brezinščak (0/1), Nikola Kahlina; Nikola Finek 7, Leon Strbad, Daniel Vusić 1, Ivan Matić 4, Davor Gavrić 3, Ivan Rukavina 2, Krešimir Krešić, Maksimilijan Jurić 1, Darko Krndelj 3, Josip Topić, Domagoj Potnar, Mislav Šuker 1, Nikola Jelovčić.

Trener: Silvio Ivandija