U noći sa srijede na četvrtak (12./13.4.) delegacija MRK Sesvete putuje na turnir Prague Handball Cup – jedan od najvećih međunarodnih rukometnih turnira u svijetu. Ove godine na turniru nastupa 311 ekipa u muškoj i 280 ekipa u ženskoj konkurenciji. Turnir se održava u pet dobnih skupina, a mi ćemo imati jednu ekipu u 2002. godištu, dvije ekipe u 2004. godištu i jednu ekipu u 2006. godištu.

Prošle godine smo na turniru sudjelovali s 2003. i 2005. godištem, a podsjetimo da su dečki 2005. godište pobijedili u B finalu, a naš Ante Šekelja je bio najbolji strijelac turnira.

Od hrvatskih klubova svoje predstavnike imat će RK Dubrava, MRK Dugo Selo i RK Poreč u muškoj te RK Lokomotiva, ŽRK Dugo Selo ’55 i ŽRK Ivanić u ženskoj konkurenciji.

Koordinator mlađih dobnih kategorija Josip Cvetković najavio je nastup našeg kluba na eminentnom turniru:

“San svakoga rukometaša je nastupati na velikim i jakim natjecanjima poput Prague Handball Cupa. Turnir prije svega pruža puno mogućnosti za druženje, upoznavanje grada, novih ljudi, ali i rukometa na visokoj razini. PHC će predstavljati pravi izazov za dečke i pružiti odličnu priliku za kvalitetnu borbu sa svojim vršnjacima iz cijelog svijeta, te im dati motiv da još jače i kvalitetnije treniraju u budućnosti. Ovo će biti prvi put da MRK Sesvete odlazi na jedan međunarodni turnir sa čak 4 ekipe (50 igrača) koje će se natjecati u tri dobne kategorije i zbog toga smo iznimno ponosni i sretni jer upravo su ti klinci budućnost našeg kluba.

Raspored i rezultate možete pratiti OVDJE.

ŽRDIJEB

Grupa MC9 – 2002. godište
HBC Continental Jičin (CZE)
Lugi HF (SWE)
Koge Handbold I (DEN)
SC DHfK Leipzig (GER)
MRK Sesvete
TJ Novy Jičin (CZE)

Grupa MD7 – 2004. godište
Odenwald/Spessart I (GER)
TJ TŽ Trinec (CZE)
TJ JM Chodov Praha (CZE)
RK DOL TKI Hrastnik (SLO)
Ulbroka SK (LAT)
MRK Sesvete I

Grupa MD8 – 2004. godište
TJ Sokol Brve (CZE)
Odenwald/Spessart II (GER)
HK FCC Mesto Lovosice (CZE)
HC Sporta Hlohovec (SVK)
MRK Sesvete II
SKH Polanka n.O. (CZE)

Grupa ME4 – 2006. godište
Utanpotlas Sport Kft (HUN)
TJ Iskra Trebon (CZE)
HC Dukla Praha II (CZE)
TJ Sokol Horka nad Moravou (CZE)
Talent Plzen (CZE)
MRK Sesvete