U subotu (9.4.) u 17.30h ugostili smo Zagoricu u 2. HRL zapad, a u 19.30h druga ekipa igrala je protiv druge ekipe Metalca. Obje seniorske ekipe bile su uspješne i upisale pobjede od 13 razlike. Kadeti su u nedjelju (10.4.) igrali protiv Dugog Sela, a protiv istih protivnika 2004. godište igralo je istog dana, ali u gostima.

 

[cs_heading column_size=”1/1″ heading_title=”Prva ekipa” heading_style=”1″ heading_align=”left” heading_divider=”off” heading_font_style=”normal” heading_color=”#a50000″][/cs_heading]

U 19. kolu 2. HRL zapad ugostili smo RK Zagoricu, uz Rovinj jedinu ekipu koja nas je pobijedila u dosadašnjem tijeku prvenstva. To nam je bio veliki motiv da odigramo dobru utakmicu i nastavimo s pobjedama. Nakon 60 minuta rezultat je glasio 40-27 za nas, nakon što je na poluvremenu bilo “samo” +3. Prvo poluvrijeme obilježeno je lošijim izvedbama u obrani s obje strane, što je rezultiralo velikim brojem golova (21-18). U nastavku smo primili samo 9 pogodaka, a postigli 19 i došli do nove, jedanaeste u nizu, pobjede u prvenstvu. Posebno raspoloženi bili su krilni igrači – Ivan Ćurković je zabio 8 golova iz 10 šuteva, a identičan učinak imao je i kapetan Mario Lacković na desnoj strani. Nakon godinu i pol izbivanja za prvu ekipu opet je zaigrao pivot Nenad Radočaj i u svojoj povratničkoj utakmici zabio tri pogotka u 20 minuta igre. I druga dva pivota bila su raspoložena – Roko Glasnović i Krešimir Malbašić također su tri puta tresli mreže protivnika.

MRK Sesvete: Matej Grubišić, Dražen Čiča, Aleksandar Mateša, Neven Grgurić 4, Luka Ćosić 3, Krešimir Malbašić 3, Mario Lacković 8, Ivan Ćurić 1, Klaudio Hranjec, Josip Mijo Jurić 3, Ivan Ćurković 8, Mislav Zadro, Luka Šare, Nenad Radočaj 3, Roko Glasnović 3, Darko Mršić 4.

Trener: Zvonimir Bilić


[cs_heading column_size=”1/1″ heading_title=”Druga ekipa” heading_style=”1″ heading_align=”left” heading_divider=”off” heading_font_style=”normal” heading_color=”#a50000″][/cs_heading]

Nakon što je prošlo kolo druga ekipa bila slobodna, ove subote (9.4.) dočekali smo drugu ekipu MRK Metalca, petoplasiranu momčad Međužupanijske lige. Utakmica je otvorena na pravi način i vrlo brzo je ostvarena prednost od 5 golova, no u zadnjih 10 minuta gosti se vraćaju u utakmicu i na odmor se odlazi s prednošću od 17-16 za dečke Josipa Cvetkovića. U nastavku je uslijedila totalna dominacija domaćeg sastava – drugo poluvrijeme završilo je 19-7, a konačni rezultat bio je 36-23 i dva boda su zasluženo ostala u Sesvetama. Romano Dizdar odigrao je odličnu utakmicu i s 10 golova predvodio momčad, dok je vrlo dobro odigrao i Mislav Zadro sa 6 postignutih golova. Uz pomoć vrlo dobre obrane na vratima je siguran bio Filip Maloča.

MRK Sesvete: Filip Maloča, Matija Starčević, Tomislav Lauš 1, Bruno Hranjec, Nikola Brdarić, Romano Dizdar 10, Zvonimir Mišar 1, Matija Geštakovski 1, Klaudio Hranjec 4, Ante Šola, Braslav Bradić 4, Ivan Ćurić 3, Mislav Zadro 6, Luka Franjić Martin, Antonio Smodlaka 3, Franjo Brzović 3.

Trener: Josip Cvetković


[cs_heading column_size=”1/1″ heading_title=”Kadeti” heading_style=”1″ heading_align=”left” heading_divider=”off” heading_font_style=”normal” heading_color=”#a50000″][/cs_heading]

U nedjelju (10.4.) kadeti su ugostili Dugo Selo, drugoplasiranu ekipu 2. HKRL središte. Obje ekipe su nastupile sa samo devet igrača, a gosti su zasluženo slavili rezultatom 49-29. Za domaći sastav nije nastupio pivot Luka Franjić Martin koji je dan ranije dobio nezgodan udarac u oko u Međužupanijskoj ligi.

MRK Sesvete: Marko Pezo, Ivan Antunović, Bruno Hranjec 5, Nikola Brdarić 2, Ivan Karlo Kuraja 8, Filip Barišić, Ante Šola 8, Ante Tomić 6, Fran Žganec.

Trener: Josip Cvetković


[cs_heading column_size=”1/1″ heading_title=”Dječaci B (2004.)” heading_style=”1″ heading_align=”left” heading_divider=”off” heading_font_style=”normal” heading_color=”#a50000″][/cs_heading]

U zaostaloj utakmici 1. kvalitetne lige za Dječake B igrali smo u “gostima” kod RK Trnja u OŠ Jelkovec. U prvom dijelu sezone Trnje je završilo iza naših dečki na tablici, ali u petak (8.4.) su odigrali vrlo dobru utakmicu i na kraju slavili rezultatom 20-18. Na poluvremenu je rezultat glasio 10-10, a nakon toga protivnici rade mini seriju i odlaze na 16-12, a prednost su držali do kraja utakmice. Najbolji strijelac u našim redovima bio je Luka Stanić sa 6 golova, dok je Borna Šnjarić četiri puta bio uspješan.

MRK Sesvete: Nikola Kahlina, Ante Marinić, Ante Šekelja 1, Noa Ćurković 1, Sven Ivan Lukšić 1, Luka Stanić 6, Ivan Marić 2, Borna Šnjarić 4, Borna Marko Brekalo, Josip Tomić 3, Stjepan Kovačić, Karlo Kršak, Karlo Domazet.

Trener: Robert Lazić

U nedjelju ujutro igralo se pretposljednje kolo prvenstva. Dečki Roberta Lazića gostovali su u Dugom Selu koje se bori za nastup na državnom prvenstvu. Domaći sastav je opravdao ulogu favorita i upisao pobjedu. Na poluvremenu je rezultat bio 18-9 za Dugo Selo, a konačni rezultat glasi 36-16. Najboli strijelac u našem sastavu bio je Borna Šnjarić sa 6 pogodaka, dok je Ante Šekelja zabio 3.

MRK Sesvete: Nikola Kahlina, Ante Marinić, Ante Šekelja 3, Noa Ćurković 2, Sven Ivan Lukšić, Ivan Marić 1, Borna Šnjarić 6, Borna Marko Brekalo, Josip Tomić 2, Stjepan Kovačić, Karlo Kršak 1, Karlo Domazet 1.

Trener: Robert Lazić