Nakon 15 godina u klub se vratio srednji vanjski Ivan Dumenčić, dečko iz Sesveta koji će kao najiskusniji pojedinac na terenu imati zahtjevnu ulogu vođe mladoj momčadi. Dres Sesveta je nosio do 2006. godine, a do tada je skupio 142 gola u 35 nastupa u tadašnjoj županijskoj ligi. Nakon toga ga je karijera vodila u niz domaćih i stranih klubova.

Iako si poznat hrvatskoj rukometnoj javnosti s obzirom na to da si dugo nosio dres Dubrave, kasnije i Nexea, predstavi se u nekoliko rečenica.
– Najteže je pričati o sebi. Nedavno sam napunio 31 godinu, svoj rukometni put sam započeo baš u ovom klubu, tako da sam napravio svojevrsni puni krug u karijeri vrativši se na mjesto odakle je sve počelo nakon 15 punih godina. Rukometnu afirmaciju stekao sam u Dubravi gdje se tako poklopilo da smo u isto vrijeme rasli i ja, ali i klub gdje smo stalno bili u vrhu Premijer lige uz 2 nastupa u finalu kupa. Nakon toga je uslijedila epizoda u Kataru, igranje SEHA lige u banjalučkom Borcu te igranje u Turskoj, Mađarskoj, našičkom Nexeu i u dva navrata u Al Jaziri iz Abu Dhabija odakle sam se ovo ljeto vratio kući.

Najiskusniji si igrač u momčadi koja je relativno mlada, kako vidiš svoju ulogu na terenu i što misliš koje su joj glavne snage?
– Ne bi rekao relativno mlada već zaista jako mlada momčad, ali momčad željna rada i napretka. Na meni je da ih na terenu pokušavam voditi, da budem produžena ruka treneru, što mi i pozicija srednjeg vanjskog i omogućava. Ali i da svojim iskustvom smirim u trenucima kada dođe do oscilacija normalnih za mlade igrače. U ovih desetak dana priprema čini mi se da smo radna i borbena ekipa i to vidim kao naš forte u odnosu na druge, uz naravno kvalitetu koju kao pojedinci posjedujemo.

Pratio si domaće prvenstvo lani, kako procjenjuješ snagu momčadi u odnosu na ostatak lige? Može li se ponoviti lanjska sezona koja je bila vrlo uspješna?
– Uvijek pratim, ali od trenutka kad sam se dogovorio s klubom počeo sam pratiti igre Sesveta mnogo intenzivnije kako bi se upoznao s kvalitetama suigrača. Lanjska sezona je bila pravi rezultatski iskorak, letvica je dignuta visoko. Međutim imamo dovoljno kvalitete za ostvarivanje primarnog cilja – ulaska u Ligu za prvaka, a zatim probati biti čim bliže samom vrhu.

Prije početka prvenstva koje se igra u novom formatu, čeka nas utakmica 1. kola kvalifikacija za EHF Europske lige protiv snažnih Poljaka. Jedan si od rijetkih igrača s europskim iskustvom, što očekuješ od nadolazećeg dvomeča?
– Svatko tko ne prati rukomet površno upoznat je sa snagom Azoty-Pulawija. Skup sjajnih pojedinaca, reprezentativaca svojih zemalja. Treba ovaj dvomeč gledati kao nagradu dečkima za sve dobro učinjeno u prošloj sezoni i da naša mladost kroz te utakmice osjeti gdje se nalazi u odnosu na tako iskusnu i kvalitetnu momčad. Ipak, ne odlazimo u Poljsku s bijelom zastavom već nam je želja predstaviti se u što boljem svijetlu kako bi uzvrat u Sesvetama bio pravi praznik rukometa za klub i njegove simpatizere.