Danas (20.7.) je u Beču održan ždrijeb europskih kupova, pa tako i 1. kola kvalifikacija EHF Europske lige. Naši rukometaši su bili nenositelji, dok su RK Nexe i RK Poreč bili nositelji u ždrijebu. Kuglice su nas spojile s KS Azoty-Puławy, trećeplasiranom momčadi poljske Superlige! Radi se o iskusnoj momčadi koja je lani ispala u 2. kolu kvalifikacija od švedskog IFK Kristianstada i koja u sastavu ima nekoliko poljskih reprezentativaca. Kapetan kluba je legendarni poljski reprezentativac i bivši član Kielcea, HSV-a i Flensburga – Michal Jurecki.

Prva utakmica će se igrati u subotu 28. kolovoza u Poljskoj, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Sesvetama. Poljskog suparnika ima i RK Nexe koji će igrati protiv Grupa Azoty Unia Tarnów, kluba koji je bio pri dnu tablice poljskog prvenstva, ali je igrao finale kupa te tako izborio nastup u Europskoj ligi. Rukometaši Poreča će put Islanda gdje će odmjeriti snage s Valurom.

U ponedjeljak 2. kolovoza trener Silvio Ivandija okuplja rukometaše i kreće s pripremama za novu sezonu. Prvenstvo počinje drugog vikenda u rujnu (11./12.9.) gostovanjem u Rijeci kod RK Zameta. Tijekom ljeta došlo je i do promjena u igračkom kadru o čemu ćete uskoro više saznati.