U idućoj sezoni dres kluba će nositi Nikola Finek, 20-godišnje lijevo krilo koje u klub dolazi iz MRK Metalca. Nikola je bio jedan od ponajboljih krilnih igrača 1. HRL sjever u prekinutoj sezoni, a s Metalcima je držao vrlo dobro treće mjesto.

Bok Nikola, reci nam nešto o sebi i svojem rukometnom putu.
– Rođen sam u rujnu 1999. godine i živim u Dubcu. Počeo sam trenirati u RK ZG–Dubrava s 9 godina kod trenera Nikole Šandrka. U klubu sam se zadržao do 2015. godine. Sudjelovao sam na 4 državna prvenstva i osvojio dvije medalje (srebro i broncu). U tom razdoblju, osim Nikole Šandrka, treneri su mi bili Tomislav Varga i Alen Dujmić. Zanimljivo, od 6 godina u tom klubu, 4 sam proveo kao golman. Iz ZG-Dubrave prešao sam u Maksimir Pastelu i član kluba bio od 2015. do 2018. Zadnje dvije sezone proveo sam u MRK Metalac.

Zadnje dvije sezone u Metalcu imao si značajnu minutažu u 1. HRL sjever. Kako bi opisao to iskustvo?
– Definitivno sam u tom razdoblju napredovao jer sam imao stvarno veliku minutažu na svakoj utakmici. Liga je bila dosta jaka i izjednačena, pogotovo u ovoj prekinutoj sezoni. Treninzi i društvo su bili odlični i imam samo pozitivne riječi o vremenu provedenom u Metalcu.

Protiv Sesveta si igrao u Kupu Hrvatske. Gdje vidiš najveću snagu momčadi?
– Mislim da je najveća snaga Sesveta obrana, što uostalom pokazuje i statistika ove sezone. Velika snaga su i odlični golmani Mudrinjak i Panjan koji naravno dobro funkcioniraju uz čvrstu obranu. Napadački mislim da je momčad vrlo ujednačena i da na svakoj poziciji postoji barem dvojica kvalitetnih igrača.

Pripreme počinju početkom kolovoza, a zadnje utakmice igrane su krajem ožujka, nedostaje li ti rukomet?
– Nedostaje, jer ipak kad provodiš puno vremena u treningu i na terenu, a sve odjednom stane, zaželiš se opet igrati. Treniram redovito, pokušavam ostati u treningu koliko mogu. Formu inače tijekom ljetnih mjeseci održavam i igrajući rukomet na pijesku kojim se bavim tri godine, a zanimljivo član sam BHC Sesveta – kluba kojeg su osnovali dečki koji su potekli upravo u MRK Sesvete. Uz to sam i član hrvatske repreentacije. Iako se radi o ipak nešto drugačijem sportu od dvoranskog rukometa, svakako mi pomaže da održim osjećaj za igru. Uz to redovito trčim i provodim vrijeme u teretani. Na cijelu situaciju gledam pozitivno, vjerujem da tako dugačka pauza neće biti prevelik problem i jedva čekam početak priprema.

Osobna očekivanja od iduće sezone?
– Budući da mi je ovo prva sezona u Premijer ligi, nadam se da ćemo biti barem na sredini tablice, ako ne i u igri za Ligu za prvaka. Znam da su ambicije kluba na visokom nivou i nadam se da ćemo to ostvariti. Osobno se nadam da ću dobrim igrama doprinijeti tom cilju. S obzirom na trenutnu situaciju kako u svijetu, tako i u sportu, nadam se da će sezona proći bez ozljeda i s puno dobrih utakmica.