Velika drama se odvojila na parketu ŠD Zrinjevac u Osijeku u utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske između domaćeg sastava, trenutnog lidera 1. HRL sjever, i momčadi Silvija Ivandije. Dvorana je bila gotovo puna uz bučno navijanje domaćih navijača i nije bilo lako igrati u takvom okruženju.

Prvih 25 minuta igralo se gol za gol i niti jedna momčad se nije mogla odvojiti na konkretniju prednost. Rezultat je u tom trenutku bio 13-13. Zadnjih pet minuta odradili smo pomalo nervozno uz nekoliko promašaja, a to je Osijek iskoristio te na odmor otišao s +3.

U 36. minuti zaostajemo čak četiri gola za raspucanim domaćinom. Deset minuta kasnije rezultat je 24-21 za Osijek. Kako se utakmica bližila kraju tako je naša obrana bila sve bolja i bolja i protivnicima je sve teže doći do šanse za gol. U 53. minuti Darko Krndelj zabija svoj šesti gol na susretu za 24-24, a dvije minute kasnije Davor Gavrić za +1. Imali smo nekoliko prilika odvojiti se na dva gola razlike, ali nismo uspjeli i dvije minute do kraja Matej Zrno zabija za 25-25. Idući napad nismo iskoristili, ali srećom i Osječani u svom napadu gube loptu. Trener Ivandija zove minutu odmora uoči završnih 17 sekundi susreta. U tim završnim sekundama u junaka se prometnuo Patrik Hršak koji je s lijevog vanjskog pogodio mrežu i donio veliku pobjedu našoj momčadi! U zadnjih 13 minuta primili smo samo jedan gol!

Prvi strijelac momčadi je bio raspoloženi Ivan Dumenčić sa 7 golova, koliko je zabio i Fran Čurić na suprotnoj strani. Istaknimo vrlo dobru partiju Filipa Perića i Stipe Purića koji su zajedno skupili 14 obrana i držali nas u igri.

Na Final Four Kupa Hrvatske plasirali su se još PPD Zagreb i Poreč, a dvoboj Nexea i Bjelovara će odlučiti o četvrtom putniku.

MRK Sesvete: Filip Perić 2 (11/34), Stipe Purić (3/5); Nikola Finek 1, Leon Strbad 1, Fran Zovak, Patrik Hršak 1, David Štrković 1, Aleksandar Čaprić, Davor Gavrić 5, Ivan Dumenčić 7, Krešimir Krešić 1, Darko Krndelj 6, Josip Topić, Danijel Papić, Zlatko Raužan, Mislav Šuker 1.

Trener: Silvio Ivandija