Proteklog vikenda naša kadetska ekipa (U17) slavila je protiv Rudara i skočila na prvo mjesto na tablici. Momčad Josipa Cvetkovića slavila je protiv izravnog rivala za vrh tablice s visokih 33-24. Josip Cvetković već je nekoliko sezona trener najstarijih generacija, a osvojio je i prvu medalju na završnicama u novijoj povijesti kluba. Nakon srebra, osvojio je i zlato. Prošle se godine naša U17 generacija okitila naslovom državnog prvaka, a Cveba je izabran za najboljeg trenera. Kako gleda na ovu sezonu i koji su izazovi u njoj pročitajte u intervjuu koji je dao za našu stranicu.

“Dugo smo čekali utakmicu s Rudama jer smo znali što ona nosi. Znali smo da pobjedom možemo skočiti na vrh tablice i biti prvi u našoj regiji. Tako smo i ušli utakmici. Bilo je malo nervoze i brzopletosti, ali sve u svemu jako sam zadovoljan. Bila je to jedna nekarakteristična utakmica između nas i Ruda jer je pao veliki broj golova. Do sada smo uvijek s njima igrali na jako mali broj golova, igrale su se jako tvrde obrane. Rudama su za dlaku prolazile neke stvari. Na poluvremenu smo gubili za gol. Nastavili smo s istom taktikom i u drugom poluvremenu. Tada su nam zamisli počele prolaziti. Napravili smo seriju 8-0 i tu je utakmica bila gotova. Prvim poluvremenom ne mogu biti zadovoljan, ali drugim poluvremenom sam jako zadovoljan tako da mogu dati prolaznu ocjenu” , rekao je uvijek skromni Josip Cvetković.

Generacija U17 prva je na tablici u svojoj generaciji, dok je u 2.HRL sjever na odličnom petom mjestu.

“Za sada sam zadovoljan sezonom jer uspijevamo ostvariti rezultatske ciljeve i planove koje smo si postavili na početku sezone. Rezultat u 2. HRL Sjever nam ne znači toliko puno, ali dobro smo ušli u ovu polusezonu sezonu i skočili smo na tablici. U kadetskoj ligi imamo samo jedan poraz u 12 utakmica i to u prvom kolu protiv Zagreba. Nisam zadovoljan jer smo odigrali preko 29 utakmica u sezoni, a tek u tri smo bili u punom sastavu. Uvijek nam netko fali, uvijek je netko ozlijeđen, ali s tim se moramo nosit. Imamo veliku širinu, jako puno kvalitetnih igrača i zato uspijevamo zadržati ritam u obje lige koje igramo”.

Prošla sezona bila je povijesna za naš klub. Kadetska momčad osvojila je naslov prvaka države i to je prvi naslov prvaka države za naš klub. Strašan turnir odigrali su dečki rođeni 2005. i 2006. godište pod Josipom Cvetkovićem i došli do velikog uspjeha. Sada generaciju U17 čine igrači rođeni 2006. i 2007. Neki od njih bili su dio ekipe koja osvojila naslov prvaka države, dok drugi to tek žele postati.

“Mislim da nemamo pritisak da osvojimo naslov prvaka države. Nadam se da ga nemamo jer prošla sezona je iza nas, mi smo sada u novoj sezoni. Novi su zahtjevi pred nama. Bez obzira na to što klubovi nisu mijenjali puno igrača, više nisu dečki 2005. godište s nama. Kada promijeniš par igrača događa se razlika, kako i nama, tako i svima ostalima. Smatram da ne bi trebali imat pritisak. Ono što smo ostvarili u prošloj sezoni je prekrasno, ali u ovoj sezoni treba postići što bolji rezultat i težiti onom najbolje. Gdje će nas to dogurati vidjet ćemo, ali treba se poklopiti još par varijabli da imamo rezultat kakav smo imali prošle godine”

Kadeti igraju dvije jako zahtjevne lige. Svoju kadetsku i seniorsku 2.HRL Sjever. Evo kako Cvetković vidi igranje u dvije lige koje ne dopuštaju opuštanje niti u jednom kolu.

“Imamo zaista veliki broj kvalitetnih igrača. Imamo 24 igrača u drugoj momčadi. Kao što sam i rekao, uvijek kada imamo problema s ozljedama, uvijek imamo nekoga za zamjenu. Svi su dio ekipe i imamo odličnu sinergiju u momčadi. Imamo mogućnost da na svaku utakmicu odgovorimo onako kako ona to zahtjeva. Nama je potrebno da igramo dvije lige jer u kadetskoj ligi ne bi imali toliko zahtjevnih utakmica. U 2.HRL Sjever igramo samo s našom djecom koja su 2006. i 2007. godište. To je naša najveća prednost.

Ipak, Cvetković ima jedan od najtežih zadataka u klubu. Iako su dobri rezultati nagrada za radi, ono što se očekuje od njega je to da proizvodi igrače za seniorsku momčad. Cilj kluba je imati što više vlastitih igrača u svojoj momčadi, a za to je odgovoran baš Cvetković.

“Balansiranje dobrih rezultata i proizvodnje igrača je uvijek dvosjekli mač. Pojedine utakmice od nas zahtijevaju drugačije taktičke zamisli, ali jednostavno mi moramo nekoga i istrpjeti kako bi naša prva momčad imala nešto od toga i kako bi se neki igrači približili prvoj momčadi. Osobno ću uvijek radije istrpjeti nekog tko će lošije reagirati u nekom trenutku, ali mu dam vremena da kroz utakmicu raste i da mi to s vremenom vrati. Kada je to tako i kada su dečki maksimalno unutra onda neće izostati rezultat. Ima tu dosta igrača koji bi se mogli približiti prvoj momčadi. Oni to žele, a ja ću im pomoći koliko god mogu da se na kraju ove sezone ili na početku sljedeće priključe prvoj momčadi”, završio je intervju Cvetković