U sjajnoj atmosferi pred više od tisuću gledatelja, uz bubnjeve obje navijačke skupine, naši kadeti pod vodstvom Josipa Cvetkovića obranili su naslov prvaka Hrvatske spektakularnom pobjedom protiv Zagreba u finalu.

Naša momčad ušla je nešto mirnije u utakmicu i povela 2-0, pa 3-1. ali Zagrebaši su to brzo stigli pa smo u 8. minuti imali prvo izjednačenje (3-3).

U desetom minuti utakmici ključni igrač naše obrane Ante Lasan zaradio je drugo isključenje. Ipak, bez obzira na to nismo dopustili Zagrebašima da preuzmu vodstvo. Dapače, u 14. minuti opet smo imali dva pogotka razlike (6-4).

Prva veća prednost za našu momčad došla je u 18. minuti kada naša momčad odlazi na plus šest (11-5). Ipak nizom od tri pogotka za redom Zagreb je na ulasku u posljednjih deset minuta prepolovio svoj zaostatak (11-8). Nakon takve serije reagirala je klupa Sesveta minutom predaha. Bila je to dobra odluka jer smo uspjeli zabiti još dva pogotka i tako podigli svoju prednost na pet pogodaka viška (14-9).

Silovito je Zagreb otvorio drugi dio. S dva pogotka opet je uhvatio priključak. Nakon sedam minute igre stigli su na minus dva (16-14) i susret vratili u nemirne vode. Zagrebašima je dodatnu sigurnost dao vratar Lovro Weber koji ulazeći s klupe uspio obraniti nekoliko teških udaraca naših igrača

Nakon što su u 12. minuti stigli na samo pogodak zaostatka (18-17), morala je ponovno reagirati klupa Sesvećana i minutom predaha pokušati vratiti mirnoću i napadu kakvu su imali u prvom dijelu.

I upravo to se dogodilo. Brzo smo zabili dva pogotka i otišli na tri razlike što nam je otvorilo mogućnost i poneke pogreške, ali i da dužim napadima troše vrijeme. Premda je Zagreb ozbiljno prijetio, i nekoliko puta bio na pogodak zaostatka (20-19, 21-20), Cvebini puleni nisu se omeli i odvode utakmicu na svoj mlin. Svoj obol u tim trenucima, osim izvrsnog Josipa Tomića, dao je i vratar Leo Branko Sunajko s nekoliko obrana. Završilo je 27-23. Sedam pogodaka kod pobjednika dao je Vito Salaj. Jedan manje Josip Tomić.

Dame i gospodo, kadeti MRK Sesvete uvjerljivo su najbolja mlada momčad Hrvatske.

Sve utakmice završnice:

GRUPA

Sesvete – Varaždin 35-17

Sesvete – Kozala 37-16

Sesvete – Metković 23-12

ČETVRTFINALE

Sesvete – Koprivnica 26-19

POLUFINALE

Sesvete – Nexe 27-24

FINALE

Sesvete – Zagreb 27-23