Početkom siječnja je u prostorijama HRS-a u Metalčevoj ulici održan ždrijeb osmine finala Kupa Hrvatske, a kuglice drugu godinu zaredom su nas spojile s velikanom hrvatskog i svjetskog rukometa – PPD Zagrebom! Prošle godine smo odigrali vrlo dobru utakmicu i pružili dobar otpor prvaku Hrvatske, a u utorak (21.2.) nas očekuje još jedna teška utakmica u kojoj ćemo se probati predstaviti u najboljem svjetlu.

Osim Luke Ćosića koji je upisao nekoliko nastupa za prvu ekipu PPD Zagreba i osvojio Kup u sezoni 2012/13. i naš vratar Matej Mudrinjak imao je priliku nastupati u Zagrebovom dresu: “Očekujem jednu čvrstu i neizvjesnu utakmicu, iako je Zagreb izraziti favorit. Vjerujem u svoju ekipu i da će dečki ostaviti srce na terenu, a imamo dobar pobjednički niz, pa zašto ga ne bi nastavili dalje i u Kupu…”

Utakmica će imati velik značaj i za našeg novog pivota Alena Šušnju koji će u utorak igrati protiv mlađeg brata Leona koji već nekoliko sezona uspješno igra u dresu Zagreba: “Svi znamo kakva je momčad PPD Zagreb. To je naš najjači rukometni klub. U utorak očekujem jednu zanimljivu utakmicu u kojoj ćemo mi biti posebno motivirani i nadam se da ćemo uspjeti pružiti dobar otpor. Ova utakmica će pogotovo meni biti od velike važnosti i zato joj se jako veselim, jer će to biti prva službena utakmica u kojoj ćemo brat i ja odmjeriti snage na suprotnim stranama terena. Pozivam sve simpatizere rukometa da nas u utorak dođu podržati i da uz njihovu podršku s tribina pružimo što bolji otpor moćnom PPD Zagrebu.”

Darko Mršić je prošle godine zabio PPD Zagrebu sedam golova, a ukratko je dao svoje viđenje nadolazeće utakmice: “Utakmica sa Zagrebom je ona utakmica na kojoj istrčiš na teren i daš sve od sebe, igraš bez pritiska. Tako je bilo i prošle godine, a tako će biti i ove. Nitko ne očekuje da ćemo izbaciti moćni Zagreb, međutim svima je poseban motiv igrati protiv njih. Prošle godine je atmosfera bila odlična i iskreno se nadam da će tako biti i ovoga puta, uz naravno još više ljudi na tribinama.”

Ostali parovi i rezultati osmine finala Kupa:

GRK Varaždin 1930 – HRK Gorica 35-26
RK Mladi Rudar
– MRK Kozala 28-27
MRK Vidovec – RK Zamet 32-29
RK Brod – RK Umag 22-29
RK KTC – RK Split 33-28
RK Solin – RK Dubrava 24-36
RK Nexe – RK Spačva Vinkovci (22.2.)