Osim prve ekipe koja je na domaćem terenu uz izravna prijenos PlanetSporta igrala protiv Zameta, u akciju je napokon krenula i druga ekipa.

PRVA EKIPA

I druga domaća utakmica odrađena je vrlo uspješno. Trener Ivandija odlučio se krenuti s Finekom i Krndeljom na krilima, Miškovićem na crti i vanjskom linijom Vusić – Sirotić – Krešić. Na golu je počeo Matej Mudrinjak. Gosti iz Rijeke uspjeli su parirati Sesvećanima samo prvih 15 minuta, a nakon toga je stvorena razlika od 5 golova koju smo zadržali do odlaska na odmor. U drugom poluvremenu rukometaši Zameta nisu uspjeli smanjiti svoj zaostatak, a naši dečki su mirno kontrolirali rezultat i jurili prema dvoznamenkastoj prednosti. U 53. minuti poveli smo 27-19, a gosti su solidnom završnicom ipak spriječili veći poraz i utakmica je završila rezultatom 28-22.

Obrana je još jednom bila vrlo pokretljiva i agresivna te su se protivnici morali pomučiti da dođu do gola. Tome je naravno pridonio i fantastični Matej Mudrinjak koji je imao nevjerojatnih 19 obrana čime zaslužuje epitet igrača utakmice! Na terenu je odličnu utakmicu odigrao Karpo Sirotić koji je zabio 8 pogodaka uz samo jedan promašaj te podijelio čak 7 asistencija. Nije puno nedostajalo do “double-double” učinka. Darko Krndelj je opet bio vrlo precizan te je postigao šest pogodaka s desnog krila. Vanjska linija djelovala je vrlo pokretljivo uz dobru suradnju s linijskim igračima.

U idućem kolu čeka nas gostovanje kod Varaždina. S Varaždincima smo remizirali u pripremnoj utakmici prije nekoliko tjedana, a očekujemo vrlo neizvjestan dvoboj i idućeg vikenda.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (19/39), Ivan Panjan (0/2); Nikola Finek, Leon Strbad 3, Daniel Vusić 4, Davor Gavrić, Ivan Matić, Karpo Sirotić 8, Ivan Rukavina 1, Krešimir Krešić 3, Maksimilijan Jurić, Darko Krndelj 6, Dominik Mišković 3, Domagoj Potnar, Mislav Šuker, Nikola Jelovčić.

Trener: Silvio Ivandija

DRUGA EKIPA

Trener Davorin Štrlek će u novoj sezoni voditi drugu ekipu kluba koja će se sastojati od juniora i kadeta uz ponekog iskusnijeg igrača. Primarni cilj je razvoj rukometaša i priprema za prvu momčad u budućnosti. Nakon što je 1. kolo 2. HRL sjever odgođena zbog problema rukometaša Ivančice s korištenjem dvorane, u 2. kolu su naši rukometaši imali izuzetno težak zadatak – gostovanje u Sisku. Siščani su uz Petrinju i ove sezone glavni pretendenti za promociju u 1. HRL sjever, a to su pokazali i na terenu. Već na poluvremenu je bilo +8 za domaći sastav, a utakmica je završila rezultatom 42-25. Prvi strijelci u redovima Sesvete 2 bili su 16-godišnji Luka Stanić i njegov vršnjak Tin Baković. Obojica su zabila po 5 golova.

MRK Sesvete: Luka Ivan Brezinščak, Domagoj Sedinić, Nikola Kahlina; Mateo Gotal 1, Luka Stanić 5, Paskal Bačić 3, Tvrtko Kuraja, Lovro Kožar 1, Luka Baković 3, Fran Zajec 2, Tomislav Božić 1, Filip Seličanec 3, Marko Velić 1, Tin Baković 5.

Trener: Davorin Štrlek