U petak (23.8.) i subotu (24.8.) naša momčad odigrala je dva prijateljska susreta protiv viceprvaka BiH i nekadašnjeg prvaka Europe – RK Borca m:tel. Utakmice su se igrale u kultnoj dvorani Borik – domaćem sastavu (koji je pripreme započeo tri tjedna ranije) su poslužile kao zadnja provjera uoči europskih izazova, a našoj momčadi su to bile prve utakmice od početka priprema.

Prva utakmica igrala se u petak s početkom u 18h, a pobjeda je otišla na stranu Banjalučana. Borac je bolje otvorio susret i poveo s 4-1, ali u 18. minuti naši rukometaši dolaze do poravnanja (7-7), a nakon toga i do prvog vodstva. Ipak, na odmor se otišlo s 11-11. U drugom dijelu se u početku igralo gol za gol, a nakon toga se odvajamo na 20-17, što tjera trenera protivnika Mirka Mirkića da pozove minutu predaha. To se pokazao kao dobar potez za domaći sastav jer su nakon toga proigrali i na kraju došli do pobjede rezultatom 27-24. Najbolji strijelac Borca bio je Bojan Rađenović s 11 pogodaka, dok je Darko Mršić bio najbolji strijelac u našim redovima s 4 pogotka. I Matej Mudrinjak i Ivan Panjan skupili su svaki po 8 obrana.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (8), Ivan Panjan (8); Leon Strbad 2, Mislav Perković, Fran Zadro, Marko Jurakić 2, Darko Krndelj 1, Ivan Matić 1, Daniel Vusić 3, Ivan Karlo Kuraja 1, Darko Mršić 4, Ivan Rukavina 1, Krešimir Krešić 2, Martin Vrpoljac 3, Danijel Papić 1, Marko Šehić 3, Mislav Šuker, Nikola Jelovčić.

Druga utakmica igrala se u subotu s početkom u 11h, a ovoga puta su bolji bili naši rukometaši. Efikasan napad obilježio je našu igru u prvom poluvremenu i to je na koncu rezultiralo prednošću od 18-14 nakon 30 minuta igre. U nastavku su se gosti približili, ali nisu imali snage i koncentracije za preokret i rukometaši Davora Dominikovića su zasluženo došle do pobjede rezultatom 28-27. U domaćem sastavu Milan Dakić je bio najbolji strijelac sa 7 pogodaka, a u našem sastavu Marko Jurakić s pet.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (7), Ivan Panjan (7); Leon Strbad, Mislav Perković 1, Fran Zadro 2, Marko Jurakić 5, Darko Krndelj 4, Ivan Matić 2, Daniel Vusić, Ivan Karlo Kuraja, Darko Mršić, Ivan Rukavina 1, Krešimir Krešić 4, Martin Vrpoljac 2, Danijel Papić 4, Marko Šehić 2, Mislav Šuker 1, Nikola Jelovčić.

Izjave iz domaćeg tabora i našeg trenera možete pogledati u videu: