Na prvom gostovanju u sezoni nismo uspjeli osvojiti bodove – Varaždinci su odigrali vrlo dobru utakmicu i zasluženo osvojili oba boda. Druga ekipa je u 3. kolu 2. HRL sjever ugostila i uvjerljivo porazila ZG Dubravu!

PRVA EKIPA

Arena Varaždin bila je poprište utakmice 3. kola Paket 24 Premijer lige između GRK Varaždin 1930 i MRK Sesvete. Varaždinci su u 1. kolu bili uvjerljivi protiv Umaga, a zatim su i otkinuli bod Gorici u gostima. Radi se o vrlo dobro balansiranoj momčadi koja je ostala u gotovo istom sastavu kao i lani, osim što je Dominika Novaka na poziciji lijevog vanjskog zamijenio talentirani Fabijan Grubišić.

Kao što se moglo očekivati – igralo se na malo golova uz čvrste obrane. Preko raspoloženog Darka Krndelja naši rukometaši u 23. minuti dolaze do vodstva 7-6, ali završnicu prvog poluvremena odradili smo vrlo slabo i Varaždinci na koncu odlaze na odmor s prednošću od tri gola.

U nastavku utakmice pokušali smo se vratiti u egal, ali to nam nije išlo za rukom. U 43. minuti golovima Leona Strbada i Dominika Miškovića približavamo se na zaostatak od dva gola, ali ubrzo domaćini opet odlaze na +4. Tračak nade pojavio se pred sam kraj utakmice kada smo presingom uspjeli osvojiti nekoliko lopti koje je Darko Krndelj precizno smjestio iza varaždinskih vratara. U posljednjih 30 sekundi zaostajalo smo samo jedan pogodak, ali je Varaždin imao loptu. Opet smo pokušali presingom izazvati protivnike na pogrešku, no Tin Šestak je nažalost bio precizan i utakmica završava rezultatom 26-24 za GRK Varaždin 1930.

Za nešto više od poraza nedostajalo je više raspoloženih igrača uz još jednom odličnog Darka Krndelja. Vjerujemo da će se dečki već u idućem kolu iskupiti na domaćem terenu pobjedom protiv Dubrovnika koji je u Velikoj Gorici upisao i treći poraz u sezoni.

MRK Sesvete: Matej Mudrinjak (4/17), Ivan Panjan (2/14); Nikola Finek, Leon Strbad 3, Daniel Vusić 3, Davor Gavrić, Ivan Matić, Karpo Sirotić 3, Ivan Rukavina 3, Krešimir Krešić, Maksimilijan Jurić, Darko Krndelj 8, Dominik Mišković 3, Domagoj Potnar 1, Mislav Šuker, Nikola Jelovčić.

Trener: Silvio Ivandija

DRUGA EKIPA

Druga ekipa je u prvoj domaćoj utakmici bila uvjerljiva u susretu protiv susjeda iz Dubrave. Momčad je vodio Josip Cvetković, a na raspolaganju je imao Maksimilijana Jurića, Davora Gavrića i Nikolu Jelovčiča koji su dan ranije bili u sastavu protiv Varaždina u Paket 24 Premijer ligi. U protivničkim redovima bila su trojica bivša Sesvećana: Matija Rodić, Roko Glasnović i Filip Škrlec.

Gosti su parirali prvih 15 minuta, a zatim je uslijedila serija pogodaka naših rukometaša i na odmor se otišlo s ugodnih 18-13. U nastavku gosti su ostali bez snage i nisu mogli pratiti visok tempo sesvetskih rukometaša. Upisana je pobjeda rezultatom 38-24. Prvo ime susreta bio je Maksimilijan Jurić s 9 pogodaka, dok su Davor Gavrić i 16-godišnji Tin Baković zabili po 5 golova.

MRK Sesvete: Luka Ivan Brezinščak, Domagoj Sedinić, Nikola Kahlina; Luka Stanić 4, Fran Zajec 1, Nikola Jelovčić 3, Luka Baković 3, Paskal Bačić 2, Maksimilijan Jurić 9, Davor Gavrić 5, Tomislav Božić 1, Filip Seličanec 1, Ivan Antonio Hančić 3, Ante Tomić 1, Marko Velić, Tin Baković 5.

Trener: Josip Cvetković