Sezona 2021./22. ušla je u povijest kao najuspješnija za mlađe dobne uzraste. Od četiri generacije tri su izborile završnice Prvenstva Hrvatske, a U17 ekipa je osvojila srebro! Tijekom sezone dali smo reprezentativce u svim mlađim dobnim uzrastima reprezentacije Hrvatske.

DJEČACI U17 (2004./2005.)

Momčad je vodio trener Josip Cvetković, a tijekom sezone mu se kao pomoćnik priključio Daniel Marić. U prvenstvu su dečki odigrali 22 utakmice te upisali 20 pobjeda, 1 remi i 1 poraz čime je osvojeno 1. mjesto u regiji 2. Na završnici Prvenstva Hrvatske osvojena je srebrna medalja – prva medalja u povijesti kluba u mlađim dobnim skupinama! Osim toga na turnirima u Dubravi, Bjelovaru i Valpovo ostvareni su top 3 plasmani! Za reprezentaciju su tijekom sezone igrali Nikola Kahlina, Fran Zovak i Aleksandar Čaprić.

“Dubrava 2022”: 2. i 3. mjesto
Bjelovar “Kesizubac”: 2. mjesto
Valpovo “Zlatko Ivić – Čiva”: 1.mjesto
Završnica PH: 2.mjesto
1. HRL U17 – regija 2: 1.mjesto

Svoj osvrt na sezonu dao je trener Josip Cvetković:

“Krajem ove sezone kadeti 2004. godište završili su svoju priču u mlađim dobnim kategorijama i preko noći postali seniori. Što reći nakon sedam godina provedenih s tim dečkima osim toga da ću to pamtiti cijeli svoj život. Kroz godine izgradili smo jedan odnos koji se bazirao na međusobnom poštovanju i velikom radu prije svega. Osobno sam uživao u svakom susretu s njima, svakom treningu i svakoj utakmicu bez obzira na njen ishod. Kada se sjetim samih pocetak s njima, moram priznati da nisam mogao ni zamisliti da će mi toliko prirasti srcu. Bilo je teško, zbog tadašnje klubske situacije kasnili smo s ozbiljnim radom dvije godine, i to se vidjelo na terenu, ali ekipa nije odustala ni u jednom trenutku. Kao njihov trener prepoznao sam karakter kakav posjeduju i potencijal koji imaju te smo skupa krenuli od nule. Kao u svemu, tako je i kod nas bilo odlazak i dolazaka, situacija se mjenjala iz godine u godinu te smo to cijelo vrijeme mi skupa rasli, borili se i radili pošteno. Sedam godina kasnije, mogu biti izrazito ponosan na cijelu momčad i na rezultate koje smo postigli, od otpisane generacije u samim početcima došli smo u sam vrh hrvatskog rukometa što je i dokazala, njima posljednja, kadetska završnica Prvenstva Hrvatske. Sanjali smo velike rezultate i bili vrlo blizu onome što nam je do prije koju godinu izgledalo kao utopija. Okitivši se kadetskim srebrom zavrsšla je jedna era, era momaka koja mi je ušla pod kožu i koji će u meni imati prijatelja, trenera i oslonac dok god to budu trebali, za njih sam uvijek tu. Želio bih zahvaliti treneru Mariću i tehniku naše momčadi Borni Šnjariću koji su se u cijeli ovaj projekt dali skroz i koji su meni osobno bili veliki oslonac ove godine. Za kraj, jedno veliko hvala svim roditeljima koji su svoju djecu nesebićno pratili na njihovom putu i u dobru i u zlu, koji su im bili podrška, ali koji su bili podrška i nama koji smo s njihovom djecom radili. Generacija igrača i roditelja koja se samo poželjeti može! VELIKO VAM HVALA SVIMA. Iznad svih Sesvete!”

DJEČACI U15 (2006./2007.)

Veliki iskorak ove sezone napravila je generacija U15 koja se po prvi put plasirala na završnicu Prvenstva Hrvatske i to s trećeg mjesta regije 2. U 20 utakmica upisano je 14 pobjeda, 2 remija i 4 poraza. Na završnici Prvenstva Hrvatske u skupini C osvojeno je prvo mjesto, u četvrtfinalu je bolja bila Rugvica te su naši dečki na kraju završili na vrlo dobrom šestom mjestu! Trener Davorin Štrlek i pomoćni trener Ante Tomić napravili su odličan posao u kratkom vremenskom razdoblju te pokazali da se na ovu generaciju može ozbiljno računati. Na turniru Keglić u organizaciji MRK Metalac osvojeno je 1. mjesto, a na kraju sezone uspjeh je ponovljen i na turniru “Maksimir Pastela 2022”. Josip Tomić je bio redoviti sudionik reprezentativnih akcija.

Valpovo “Zlatko Ivić – Čiva”: 2. mjesto
“Keglić 2022”: 1. mjesto
Bjelovar “Kesizubac”: 5. mjesto
“Maksimir Pastela 2022”: 1. mjesto
“Gorica 2022”: 1. mjesto
Završnica PH: 6.mjesto
1. HRL U16 – regija 2: 3.mjesto

Trener Davorin Štrlek zadovoljan je sezonom:

“Kad smo počeli na početku sezone sa pripremama iskreno rečeno nebi vjerovao da će biti tako uspješna. Sezonu smo završili na trećem mjestu 1. HRL U15 – regija 2 i time izborili pravo sudjelovanja na završnici državnog prvenstva koje se tradicionalno održava u Poreču. Tamo smo od 20 najboljih momčadi u Hrvatskoj završili na 6. mjesto, što je itekako veliki uspjeh ove generacije. Da je moglo bolje moglo se. U grupnoj fazi bili smo prvi u grupi i u 1/8 finala smo išli na domačina Poreč kojeg smo s lakoćom dobili! Bila je to naša najbolja utakmica. Puni samopouzdanja krenuli smo u četvrtfinale finale na za nas vrlo neugodnog i kvalitetnog protivnika Rugvicu. Iz ove utakmice pobjedniku se smješila borba za medalje. Na žalost tu ključnu utakmicu smo odigrali loše i doživjeli poraz. Kroz sezonu veliki broj pojedinca je jako napredovao što nam je i osnovni cilj rada s mladima – stvaranje igrača za seniorski uzrast. Nadam se da je to početak dobrog rada i da će slijedeća sezona biti još uspješnija.”

DJEČACI U13 (2008./2009.)

Trener Ivan Cvetković i pomoćni trener Marko Puljić sezonu s generacijom 2008./09. završili su osvajanjem turnira “Maksimir Pastela 2022”. Prije toga je na završnici Prvenstva Hrvatske u Poreču izboreno polufinale, ali medalja je za malo izostala. Osvojeno je četvrto mjesto! Dečki su odigrali i puno turnira tijekom godine od kojih uz spomenuti turnir “Maksimir Pastela 2022” treba izdvojiti i srebro s izuzetno jakog turnira “Pozoj Handball Cup” i broncu s turnira u Varaždinu.

“Dubrava 2022”: 5. mjesto
Bjelovar “Kesizubac”: 5. mjesto
Valpovo “Zlatko Ivić – Čiva”: 5. mjesto
“Keglić 2022”: 4. mjesto
Čakovec “Pozoj Handball Cup”: 2. mjesto
Varaždin “Krešimir Petanjek”: 3. mjesto
“Maksimir Pastela 2022”: 1. mjesto
Završnica PH: 4. mjesto
1. HRL U13 – regija 2: 4. mjesto

Trener Ivan Cvetković dao je svoje viđenje na sezonu:

“Sezona koja je od svojeg početka pa cijelim svojim trajanjem donosila samo loše vijesti u vidu ozljeda; lakših, ali nažalost i težih, bolesti, izolacija, svakakvih komplikacija se ipak završila na jedan lijepi način osvajanjem turnira u organizaciji RK Maksimir Pastela. Plasmanom na završnicu Prvenstva Hrvatske smo ispunili jedan od ciljeva, pripremali se u tišini i skromno, ali pošteno i naporno, od prve sekunde prve utakmice smo vjerovali, nadali se i na kraju se smjestili tamo gdje zaista dečki i pripadaju, u najbolje četiri ekipe u Hrvatskoj. Drvena medalja je uvijek ona gorka, ali ako uzmemo u obzir sve okolnosti i pehove koji su nas masakrirali cijelu sezonu, i takva je jako slatka i to dečkima nitko nikada neće oduzeti niti smije umanjiti uspjeh kojeg su postigli svojim radom, zalaganjem, odricanjem. Samo mi unutar ekipe znamo kroz što su sve pojedinci prolazili i neopisivo mi je drago za njih jer su nagrađeni na kraju sezone, nikada nisam niti ću isticati imena, ali sam siguran da će se “prozvani” naći u čestitkama koje im želim uputiti. Ne smijem zaboraviti i našeg fizija prve ekipe Katarinu Medven koja nas je cijele sezone krpala i svojim savjetima pomagala oporavak igrača. Niti jednog uspjeha i napretka ove godine nebi bilo niti bez kondicijskih trenera Paule Marenčić i Dubravka Šaravanje koji su kao volonteri vrlo brzo postali važan dio našeg kolektiva. Velika zahvala još jednom volonteru, Mislavu Petroviću, treneru golmana koji je odradio odličan posao i samo potvrdio svojim radom kako, bez lažne skromnosti, imamo najbolji golmanski par u Hrvatskoj, ali i druge dečki s vidljivim napretkom. Veliko hvala i čestitke pomoćnom treneru Marku Puljiću koji je također ove godine odradio lavovski posao. Hvala roditeljima na podršci kroz sezonu, ali i kroz sve ove godine. Dečkima neizmjerno i veliko hvala na svim ovim godinama, prošli smo zaista svašta i to je nešto što će nas vezati cijeli život, bilo je prekrasno i čast učiti od njih, s njima i za njih. U meni, ali i u cijelom nabrojanom stožeru će uvijek imati najveću podršku, prijatelja, navijača i potporu i zapamtite – “nikad nebute hodali sami”. Došlo je vrijeme za nove izazove, dečkima želim puno sreće pod vodstvom novog trenera s kojim će sigurno i nedvojbeno još više napredovati i razveseljavati sve prijatelje kluba svojim uspjesima, onim individualnim, ali i onim što je jedino bitno, timskim.”

DJEČACI U11 (2010./2011.)

Naša najmlađa selekcija najviše je osjetial posljedice mjera vezanih uz pandemiju COVID-19. Izgubljena je godina i pol u ključnoj fazi razvoja mladih rukometaša i trener Luka Ćosić, zajedno s pomoćnim trenerom Filipom Škrlecom, nije imao nimalo lagan posao. U 1. HRL U11 – regija igrali su u skupini A gdje su osvojili 5. mjesto (prva tri su vodila u Ligu za prvaka) te put nastavili u Ligi za poredak. Tamo je na koncu osvojeno 5. mjesto. Na turnir u Bjelovaru dečki su osvojili 2. mjesto.

Bjelovar “Kesizubac”: 2. mjesto