Veliko pojačanje našeg kluba u novoj sezoni je Karpo Sirotić, talentirani srednji vanjski koji se dokazao kao jedan od najboljih pojedinaca Paket 24 Premijer lige u dresu RK Dubrave.

Kratko se predstavi za one koji te ne poznaju i opiši svoj rukometni put?
– Moje ime je Karpo Sirotić, imam 20 godina i novi sam srednji vanjski MRK Sesveta. Rukomet sam počeo trenirati u Dugom Selu gdje sam igrao do 2016. godine. Nakon toga prešao sam u PPD Zagreb s kojim sam osvojio dva kadetska prvenstva. Iz PPD Zagreba 2018. prešao sam u RK Dubravu te tamo proveo sljedeće dvije sezone. Najnovija postaja postale su Sesvete s kojima se radujem novim izazovima i očekujem dobru sezonu.

Zadnje dvije sezone proveo si u Dubravi, s tim da si u ovoj zadnjoj sezoni odlaskom Ivana Dumenčića u Nexe dobio punu odgovornost da vodiš momčad. Dobro si se snašao, s čime si zadovoljan u svojoj igri, a gdje vidiš prostora za napredak?
– Iz Dubrave su prije početka sezone otišli Volar i Dumenčić, a umirovio se Radoš što mi je otvorilo mjesto prvog srednjeg vanjskog te dalo puno više ovlasti u samoj igri. Zadovoljan sam radom u prošloj sezoni i prihvaćanjem tog novog izazova, ali naravno da tu ima puno prostora za napredak. Na primjer šut izvana, ali vjerujem da će se napredak vidjeti.

Zadnja utakmica domaćeg prvenstva odigrana je još u ožujku, a pripreme kreću početkom kolovoza. Kako provodiš vrijeme? Koliko će biti zahtjevno vratiti se u formu?
– Vrijeme provodim kao i većina mojih vršnjaka. Druženje s prijateljima i obitelji, serije, filmovi, glazba, ali i treniranje. Ova situacija nam je svima nova i nepoznata, ali vjerujem da su gotovo svi u dobrom fizičkom stanju te vraćanje forme ne bi trebalo biti ništa teže nego inače.

Igrao si dva puta ove sezone protiv Sesveta u dresu Dubrave. Kako ti se čini momčad, s nekim dečkima igraš i u reprezentaciji?
– Većinu svojih novih suigrača znam, ako ništa barem iz utakmica prošle sezone. S nekoliko njih sam bio i suigrač, što u Dugom Selu, što u reprezentaciji. Momčad je dosta mlada, ali i željna dokazivanja i novih izazova, tako da vjerujem da će sve biti dobro.

Što očekuješ od iduće sezone? Koji su ti osobni, a koji momčadski ciljevi? Može se očekivati da će doći do dosta promjena u rosterima klubova Paket 24 Premijer lige?
– Imam visoka očekivanja od sljedeće sezone, nadam se Ligi za prvaka i mislim da je ona potpuno dostižna. Neka osobna očekivanja su naravno daljnji napredak i stjecanje potrebnog iskustva. Pred nama je rad, a rezultati će doći. Ovo ljeto je do sad bilo poprilično puno događanja, prelazaka mladih igrača u hrvatske, ali i strane klubove. Prijelazni rok je tek počeo tako da vjerujem da nas čeka još barem nekoliko iznenađenja.