U utakmici 5. kola Lige za prvaka ugostili smo rukometaše Poreča koje smo prije toga pobijedili dva puta za redom. Očito je ta činjenica Porečanima bila dodatni motiv u subotnjem ogledu.

Gosti su puno bolje ušli u dvoboj i već u 8. minuti poveli 5-2. Ubrzo se razlika popela i do +5, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 12-8 za Poreč. Napad se mučio ponajviše s realizacijom dobrih šansi, a obrana nije dobro branila prostor, što su iskoristili protivnički pivoti. Ulaz u drugo poluvrijeme bio je odličan. S dubokom 5-1 obranom smo uspjeli natjerati protivnike na greške i brzim napadima napravili seriju 6-1 te poveli 14-13. U tom trenutku smo imali i igrača više, ali opet nas je koštao manjak koncentracije u sredini obrane i promašeni zicer u napadu – Poreč je opet poveo. U dva navrata smo izjednačili (16-16, 17-17), ali Poreč se opet uspio odvojiti i iskoristiti naše slabo izdanje. Završilo je 24-21 za istarsku momčad.

Promašili smo čak tri sedmerca i 6-7 čistih šansi. Kada na to nadodamo slabije izdanje u obrani, teško se može do bodova protiv iskusne momčadi kakva je Poreč. Filip Glavaš je bio najbolji strijelac utakmice s 9 golova, dok je u našim redovima Darko Krndelj zabio 6.

U srijedu (02.06.) nas čeka domaća utakmica protiv RK Nexe, a nakon u subotu (05.06.) domaća utakmice protiv RK Dubrave.

MRK Sesvete: Filip Perić (5/28), Nikola Kahlina (0/1): Nikola Finek, Leon Strbad 3, Daniel Vusić 2, Ivan Matić, David Štrković, Karpo Sirotić 3, Davor Gavrić, Krešimir Krešić 3, Eugen Josip Žaja, Josip Topić 2, Darko Krndelj 6, Mislav Šuker, Danijel Papić 1, Domagoj Potnar 1.

Trener: Silvio Ivandija

VIDEO: Snimka utakmice dostupna je na youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza: