San o iznenađenju ipak se nije dogodio. Rukometaši Zagreba ipak su bili prejaki za Sesvete i zasluženi su pobjednici hrvatskog Kupa. U finalnom susretu Zagrebaši su pobijedili Sesvete 27-19 i tako osvojili svoj jubilarni, 30. trofej u kupu. Najkorisniji igrač Festivala rukometa ujedno s 41 godinom najstariji bio je Timur Dibirov.

Rukometašima Sesveta ovo je bilo prvo, povijesno finale u povijesti, Zagrebu pak 31, jednom je kup osvojio Metković.

Zagreb je poveo i držao prednost do kraja, Sesvećani su pokušavali sve nebili sustigli favoriziranog protivnika, no nisu u tome uspijevali. Veći dio susreta razlika je bila 4 – 5 pogodaka, jednom su Sesvete smanjile na tri, no, kako se približavao kraj susreta tako s Zagrebaši na iskustvo, uigranost i kvalitetu podizali razliku koja je na kraju iznosila 8 pogodaka, 27-19 za Zagreb.

Jako su se trudili igrači Sesveta. Potrošnja je bila maksimalna, ali Zagreb je jednostavno bio prejak za njih u ovom trenutku i na kraju su im morali čestitati.

Sa šest pogodaka najbolji kod Sesveta bio je Davor Gavrić, a na vratima odličan je bio Filip Perić koji je skupio 11 obrana.

Našim igračima preostaje još utakmica za treće mjesto u Premijer ligi koja je na rasporedu u utorak od 17 sati u Srednjoj Školi Jelkovec.