Nakon što je svoj osvrt na sezonu 2018/19 dao kapetan momčadi Neven Grgurić, red je došao da svoje mišljenje o sezoni da i trener Davor Dominiković kojemu je ovo bila prva sezona u kojoj je samostalno bio na trenerskoj klupi.


Sezona je bila sve samo ne dosadna?
Sezona je bila puna uspona i padova, jako turbulentna, počevši od pripremnog dijela u kojem smo znali gubiti i od ekipa koje se natječu u slabijem rangu natjecanja. Početni dio sezone bio je iznad očekivanja i nakon sedam kola smo bili prvi uz timsku igru, zalaganje i nevjerojatnu požrtvovnost. Nakon toga smo u idućih pet utakmica izgubili neke od tih karakteristika i tu smo malo potonuli.


Proljetni dio sezone?
– Drugi dio sezone bili smo u igri za Ligu za prvaka, ali nažalost ostali smo bez nje. Kada sam dolazio rekao sam da je cilj bio stabilizacija, a to bi za mene značilo osiguranje ostanka na vrijeme. Sezonu ranije je to momčad pod palicom trenera Davorina Štrleka to ostvarila tri kola prije kraja, a mi smo to ostvarili tek dva kola prije kraja.


Ligi za ostanak nedostajalo je i malo sreće?
Mislim da su dva uvodna poraza u Ligi za ostanak, od Gorice i Zameta na domaćem terenu, usmjerile sezonu u jednom neželjenom smjeru gdje smo strepili do samog kraja. Pratila nas je i doza nesreće, imali smo nevjerojatan broj ozljeda, a dio je bio akutnog karaktera i zato ćemo više pažnje iduće sezone posvetiti prevenciji. Isto tako smo šest ili sedam utakmica izgubili s golom-dva razlike, a u dva navrata smo imali sedmerce za barem nerješeno, no nismo ni to iskoristili.

Također, istaknuo bi jednu dobru stvar u kontekstu velikog broja ozljeda, a to je da smo uspjeli pružiti priliku i promovirati velik broj igrača iz druge ekipe. Htio bi pohvaliti rad i suradnju s trenerom Štrlekom i svakako je tendencija kluba da što više igrača iz našeg pogona bude dio prve momčadi. Poraditi ćemo i na okrupnjivanju naše rukometne škole jer smatram da u Sesvetama ima dovoljno potencijala i mladih talenata koji mogu u budućnosti participirati u radu prve ekipe.


Komentar na momčad?
– Što se tiče momčadi, mogu reći da sam ispred stožera zadovoljan odnosom prema radu, radnom etikom i zalaganjem. Dečki su stvarno davali sve od sebe i na svakom treningu i na svakoj utakmici. O pojedinačnim učincima ne volim pričati jer momčad je ipak ispred pojedinca i to sam pokušao tijekom čitave sezone komunicirati i usmjeriti dečke prema filozofiji da je uspjeh kolektiva ispred uspjeha pojedinca i da će individualna kvaliteta doći do izražaja kroz uspjeh kolektiva.


Stručni stožer?
– Zahvalio bi se stručnom stožeru, kondicijskom treneru Branimiru Šoli, treneru vratara Marku Markišu, tehniku i pomoćniku Robertu Laziću te fizioterapeutu Željku Kercelu. Mislim da smo kao stožer dosta dobro artikulirali naše ideje i odradili dobar posao. Marku želim puno sreće u Njemačkoj, a mi ostali od kolovoza nastavljamo u istom sastavu i pokušat ćemo ostvariti što bolji uspjeh u novoj sezoni.


Zaključak za kraj?
– Na kraju jesmo izborili ostanak, ali kada se podvuče crta sezona nije bila zadovoljavajuća i očekujemo da ćemo u idućoj sezoni biti bolji.