U dvorani Srednje škole Jelkovec započele su pripreme za novu sezonu, treću po redu u Premijer ligi. Uvjeti za rad su odlični, dvorana je klimatizirana, a uskoro se u objektu očekuje uvođenje dodatnih sadržaja (saune, hidromasažne kade), kao i proširenje teretane.

Na prozivci su se pojavili svi igrači osim kapetana Nevena Grgurića koji se nalazi na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama te kadetskog reprezentativca Ivana Rukavine koji je dobio nekoliko dodatnih dana za odmor nakon reprezentativnih obveza te se momčadi priključuje u drugom dijelu tjedna. Uz trenera Davora Dominikovića, stručni stožer čine kondicijski trener Branimir Šola, fizioterapeut Željko Kercel i pomoćnik Robert Lazić.

Već u petak momčad putuje u Banja Luku gdje će odigrati dvije pripremne utakmice u dva dana protiv viceprvaka BiH – RK Borca.

Igrače je u ime Uprave kluba pozdravio tajnik Marko Ćurković:

“Prije svega želim pozdraviti naše nove članove i svima vam zaželiti sezonu sa što manje ozljeda. Osim rezultata, koji je uvijek bitan, želio bih istaknuti ono što je nama kao Upravi, a vjerujem i stručnom stožeru i našim navijačima i sponzorima, možda još i bitnije. To je prije svega karakter – želimo vidjeti da svaku utakmicu ostavite svoj maksimum na terenu i da protivnici imaju veliki respekt kada igraju protiv nas i da svi znaju da ukoliko žele do bodova da će morati proliti puno znoja. S takvim pristupom siguran sam da će rezultat doći i da ćete i vi kao pojedinci napredovati u rukometnom smislu. Za kraj bih želio napomenuti kako trener Dominiković i stručni stožer imaju bezrezervnu podršku Uprave kluba i njima također želimo da uspješno provedu svoje ideje na teren.”

Trener Davor Dominiković pozdravio je sve igrače i naveo svoja očekivanja za sezonu:

“Pozdravljam vas sve u osobno ime i ime stručnog stožera. Iako sam osobno imao radno ljeto, s nestrpljenjem sam čekao da se opet okupimo i krenemo u nove bitke. Pozdravljam naše nove igrače, kao i ostatak momčadi. Kada smo birali pojačanja, željeli smo dovesti isključivo igrače s karakterom, a mislim da smo to i uspjeli. Želim da ovu momčad krasi karakter i u pobjedi i u porazu, jer nije svaka pobjeda pobjeda niti je svaki poraz poraz. Želim da budemo poznati po svojoj borbenosti i svojoj srčanosti, jedino tako možemo dugoročno napredovati kao kolektiv, ali i vi kao pojedinci. Mislim da smo sposobni za velike stvari, ali ne želimo se sada opterećivati gdje ćemo biti na proljeće, već se moramo koncentrirati na ostvarivanje ciljeva na svakoj utakmici, na svakom treningu. Čeka nas pet tjedana priprema, ali kao što bi rekao legendarni general Andrija Matijaš Pauk: “Što više znoja u miru, manje krvi u ratu”. Zato idemo raditi i sretno nam svima.”

Podsjetimo, ovoga ljeta momčadi su se priključili vanjski igrači Daniel Vusić (Medveščak ZG), Ivan Matić (Varaždin 1930), Ivan Rukavina (Karlovac) i Martin Vrpoljac (Rudar) te pivot Danijel Papić (Ribola Kaštela), dok se nakon jednogodišnje stanke na terene vratio Darko Krndelj.

Momčad su preko ljeta napustili Marko Mihaljević (Dubrava), Toni Ezgeta (KTC) i Nikola Mirosavljević (Initia Hasselt), dok su se Luka Ćosić i Filip Curiš zbog ozljeda oprostili od aktivnog igranja rukometom. Vito Bahtijarević se također vraća u matični PPD Zagreb gdje će nastaviti s rehabilitacijom nakon ozljede koljena.

IGRAČKI KADAR ZA NOVU SEZONU

Vratari: Matej Mudrinjak, Ivan Panjan, Marko Pranjić

Lijeva krila: Mislav Perković, Leon Strbad, Fran Zadro

Desna krila: Marko Jurakić, David Kocen, Darko Krndelj

Lijevi vanjski: Neven Grgurić, Ivan Karlo Kuraja, Ivan Matić, Daniel Vusić

Srednji vanjski: Davor Gavrić, Darko Mršić, Ivan Rukavina

Desni vanjski: Krešimir Krešić, Martin Vrpoljac

Pivoti: Nikola Jelovčić, Danijel Papić, Domagoj Potnar, Marko Šehić, Mislav Šuker