Danas ujutro (8.1.), u prostorijama HRS-a u Metalčevoj ulici, održan je ždrijeb osmine finala Kupa Hrvatske, a kuglice su nas spojile s velikanom svjetskog rukometa – PPD Zagrebom! Iako je planirani termin odigravanja 16. ožujak, vjerojatno je da će se termin promijeniti, pošto se od 16. do 20. ožujka igraju prve utakmice osmine finala Lige prvaka, u kojima će Zagreb gotovo sigurno nastupiti.

Veselimo se što ćemo imati priliku opet ugostiti dvostrukog prvaka Europe u našoj dvorani u Sesvetama, ali ovoga puta će naši dečki biti na terenu. Podsjetimo, krajem svibnja 2010. godine ugostili smo utakmicu zadnjeg kola Premijer lige u kojoj je Zagreb porazio Dubravu i proslavio naslov prvaka za sezonu 2009/10.

Ova utakmica imati će poseban značaj za nekoliko naših igrača koji su igrali u Zagrebu. Naša lijeva krila Ivan Ćurković i Luka Šare prve rukometne korake napravili su upravo u Zagrebu i u mlađim uzrastima bili prvaci Hrvatske u nekoliko navrata. Srednji vanjski Luka Ćosić igrao je za drugu momčad Zagreba, a povremeno i za prvu s kojom je osvojio Kup u sezoni 2012/13. Bio je i osvajač Prvenstva Hrvatske u mlađim kategorijama, zbog čega je dobio i poziv u kadetsku reprezentaciju. Naš povratnik Nenad Radočaj je u mlađim uzrastima tri puta osvajao Prvenstvo Hrvatske sa Zagrebom i u dva navrata proglašen najboljim pivotom završnice te je osvojio i najjače svjetske turnire – Partille Cup (2004.) i Prague Handball Cup (2007.). U istoj generaciji igrao je i naš pomoćni trener i trener druge ekipe Josip Cvetković koji je također sa Zagrebom osvojio Prvenstvo Hrvatske i Prague Handball Cup. Srednji vanjski Igor Trpimir Modrić također je jedno vrijeme igrao u Zagrebu, kao i pivot Krešimir Malbašić.

Naravno ne smijemo zaboraviti ni trenera Zvonimira Bilića koji je u Zagrebu igrao od 1993. do 1999. godine te kasnije u sezoni 2004/05, a u tom razdoblju je četiri puta igrao finale Lige prvaka i jednom finale Kupa pobjednika kupova. Spomenimo i Roberta Lazića, trenera 2004. godišta koji je također igrao za Zagreb.

Ostali parovi osmine finala Kupa (16.3.2016.):

RK Nexe – RK Đakovo
RK Metković 1963- RK Dubrava
GRK Varaždin 1930 – RK Zamet
RK Ribola Kaštela – RK Umag
RK KTC – RK Poreč
RK Vidovec – RK Buzet
MRK Dugo Selo – RK Spačva Vinkovci