U sjeni velikih rezultata prve ekipe našao se naš omladinski pogon koji je u ovim teškim pandemijskim vremenima funkcionirao besprijekorno. Naši treneri u rukometnoj školi su uz izuzetno veliki trud i improvizaciju odrađivali veliki posao s našim najmlađim članovima. Kako bi osigurali najbolje moguće uvjete rada i razvoja svih kategorija MRK Sesvete uprava je na inicijativu kondicijskog trenera seniora Branimira Šole oformila i pokrenula priču o sustavu kondicijske pripreme u rukometnoj školi MRK Sesveta.

Naime, klub je bogatiji za još šest kondicijskih trenera koji rade s mlađim dobnim skupinama. S U11 kategorijom radi jedan kondicijski trener, s kategorijom U13 dva kondicijska trenera, s kategorijom U15 jedan kondicijski trener te s kategorijom U17 i drugom ekipom još dva kondicijska trenera. Svi navedeni su pod kontrolom i mentorstvom našeg kondicijskog trenera seniora.

Upoznajte što o svome angažmanu imaju za reći sami treneri, ali najprije pročitajte što o cijelom projektu ima za reći naš Branimir Šola:

“Izrazito mi je drago da su uprava kluba i svi treneri u rukometnoj školi prepoznali ideju o sustavu kondicijske pripreme kao jako veliki iskorak u radu rukometne škole. Kroz posljednjih mjesec dana praktikanti rade s djecom i pomažu glavnim trenerima u ovim izrazito zahtjevnim vremenima. Zbog svih mjera kojima je sport bio zahvaćen bilo je jako teško organizirati i odrađivati bilo kakve treninge u rukometnoj školi, no želio bih pohvaliti i glavne trenere i kondicijske trenere kategorija na jako velikom trudu i improvizaciji kako bi djeci omogućili treninge i kvalitetan rast i razvoj. Upravo u posljednjim tjednima počeli smo s jednim jako bitnim segmentom ovog sustava koji smo uveli. Naime, počeli smo s testiranjima naših najmlađih članova i pokušat ćemo kroz nadolazeće godine stvoriti jednu kvalitetnu bazu podataka. Na taj način omogućili bi im kvalitetno praćenje njihovog rasta i razvoja. Moram ovim putem i nabrojati sve naše kondicijske trenere koji rade u rukometnoj školi, a to su: Sven Vučić (U11), Paula Marenčić (U13), Dubravko Šaravanja (U13), Borna Maruna (U15), Tomislav Vulić (U17 i 2 ekipa) i Mislav Zadro (U17 i druga ekipa). Drago mi je da svi treneri imaju samo riječi hvale za njih te su izrazito zadovoljni njihovim radom i zalaganjem.
Sam sustav kondicijske pripreme zamišljen je da se sadržaji na neki način naslanjaju jedni na druge iz kategorije u kategoriju prilagođene dobu i senzibilnim fazama razvoja djece. Osim toga naglasak u sustavu nije na razvoju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti nego na edukaciji i učenju! Te bi tako posljedično došlo do razvoja sposobnosti. Izrazito nam je drago da smo u ovim teškim i izazovnim vremenima uspjeli napraviti iskorak i u radu škole. Također mislim da valja naglasiti kako u cijelom hrvatskom rukometu ovakav sustav ne postoji te se nadam da će i drugi klubovi po uzoru na nas početi s uvođenjem sličnih stvari u svoj rad rukometne škole.”

Sven Vučić radi s kategorijom U11, našom najmlađom selekcijom:

“Prije svega, mislim kako je angažiranje kondicijskih trenera odličan potez kluba i u to sam se uvjerio odmah na početku rada jer se trening dodatno popunio i podigla se kvaliteta samog treninga. Odnos s trenerom mi je bolji od očekivanog, potpuna sloboda i trener je otvoren za sve moje prijedloge. Vjerujem da djeca dobro prihvaćaju moje zadatke jer  pokušavam objasniti značenje svaka vježbe u realnim uvjetima na terenu, a i njihove reakcije govore da im nije dosadno raditi nerukometne elemente.”

S kategorijom U13 radi Paula Marenčić:

“Rad u MRK Sesvete mogu opisati kao istinski doživljaj rada u timu koji te potiče da budeš kreativan i inovativan, a glavna nagrada je vidljivi napredak mladih rukometaša i njihova želja da uče kako bi bili bolji igrači. Kolege treneri pružaju nama mladim trenerima potpunu slobodu u izboru trenažnih sadržaja i imaju povjerenja u nas, te su nas od početka prihvatili kao sebi jednake što je samo doprinijelo suradnji. Igrači su jednako tako prihvatili nove trenere i polako stekli povjerenje u novi način rada.”

S Paulom u toj kategoriji radi Dubravko Šaravanja:

Ja sam Dubravko, kondicijski trener U13 ekipe. Raditi u s rukometašima iz Sesveta je čast jer se u ekipi osjeti taj sportski mentalitet istočnog dijela Zagreba. Također s ostalim trenerima se sve mogu dogovoriti i ekipa odlično funkcionira. Trenutno na svim razinama imamo odličan kadar i MRK Sesvete je vrhunski klub, ali vjerujem da ćemo uskoro biti još bolji.”

Borna Maruna radi s rukometašima 2005./06. godište (U15):

“Prezadovoljan sam radom i trudom MRK Sesvete, obzirom na trenutnu situaciju u svijetu. Organizacija treninga i ulaganje truda da se nađe slobodna dvorana su me ugodno iznenadili. Isto tako sam veoma sretan biti dio ove rukometne priče jer sam dočekan širokih ruku, a uz to imam potpunu slobodu primijeniti sve svoje znanje i ideje. Trener Štrlek je odličan uzor i veliki profesionalac od kojega imam puno toga za naučiti. Njegova predanost radu i djeci je meni samo dodatna motivacija da budem što bolji trener. Radujem se početku iduće sezone, koja će nadam se, biti u punom sjaju.”

Trener Tomislav Vulić radi s U17 ekipom i drugom seniorskom ekipom kluba:

“Smatram da je kvalitetan sustav okosnica svake organizacije te upravo zato mislim da je uvođenje sustava kondicijske pripreme kroz sve selekcije jedan od boljih poteza koje sportski klub može napraviti kako bi pospješio rezultate te osigurao napredak i razvitak mladih igrača. Posljednjih tjedana imam priliku raditi s U17 selekcijom. S obzirom na to da ovu selekciju sačinjava dio igrača koji će već za godinu dana biti seniori (iako i već sada igraju drugu seniorsku ligu) te će trenirati s i igrati protiv igrača koji su fizički nadmoćniji, mislim da je izrazito bitno posvetiti se razvoju ove selekcije kako bi bili što spremniji u trenutku tranzicije u seniorski rukomet. Drago mi je da imam priliku surađivati s Josipom Cvetkovićem, trenerom selekcije U17, koji mi je omogućio maksimalnu slobodu pri kreiranju treninga i izboru sadržaja treninga te je dosadašnja suradnja bila izrazito ugodno iskustvo.”

S istim selekcijama radi i naš nekadašnji igrač Mislav Zadro:

“U proteklih mjesec dana rada u Sesvetama s U17 ekipom naš rad bio je prvotno usmjeren na informiranje o treningu u teretani. Prvi cilj bio je kroz podjelu pokreta vidjeti kako se oni snalaze s osnovnim tehnikama u teretani kako bi kroz korekciju došli do zadovoljavajuće izvedbe. Napredak je bio vidljiv i dečki su spremni za još ozbiljniji rad od priprema. Zalaganje dečkiju za svaku pohvalu, kao i uvjeti u teretani što nas trenere jako veseli. Također dečke smo testirali modernom tehnologijom što im se posebno svidjelo a nama će koristiti pri programiranju treninga i praćenju napretka.”