Prvi put u povijesti kluba naša mlađa selekcija osvojila je medalju na završnici Prvenstva Hrvatske! Do sada najbliže tom uspjehu bila je generacija 1990./91. koja je 2004. godine u Rijeci završila na 4. mjestu. Članovi te generacije bili su današnji treneri Josip i Ivan Cvetković te naš ponajbolji igrač Ivan Dumenčić.

No vratimo se na naše mladiće. U skupini A smo na otvaranju bili bolji od Čakovca rezultatom 28-17, a zatim smo u petak u prijepodnevnom terminu razbili RK Buzet rezultatom 35-14. Te dvije pobjede osigurale su nam prvo mjesto u skupini, pa je trener Josip Cvetković u dvoboju protiv Metkovića priliku dao i igračima s manjom minutažom. Na poluvremenu smo vodili 17-15, a na kraju smo ipak izgubili 30-32.

U četvrtfinalu igrali smo protiv Varaždina 1930. Na poluvremenu smo vodili 12-8, a početkom nastavka se odvojili na znatnu razliku te došli do pobjede 24-18 bez velike drame. Rukometaši Nexea su u četvrtfinalu porazili branitelja titule RK Valpovku te izborili polufinale protiv naših rukometaša. Polufinalna utakmica bila je vrlo borbena, ali pobjeda je zasluženo pripala mladim Sesvećanima. Na poluvremenu je bilo +4, a na koncu 33-29.

Protivnik u finalu je bio RK Rudar s kojim smo dva puta igrali ove sezone i oba puta došli do pobjeda. Ovoga puta Rudari su odigrali bolje te zasluženo slavili. Duboka obrana protivnika zadavala nam je probleme te u nekim trenucima nismo imali riješnje kako do gola. Obrambeno smo bili solidni, ali sve skupa to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv kvalitetnog protivnika. Čestitamo RK Rudaru na naslovu, a našim rukometašima, treneru Cvetkoviću i pomoćnom treneru Mariću na odlično odrađenom turniru i osvojenoj srebrnoj medalji. Ponosni smo na naše mladiće! Poreč će ostati u lijepom sjećanju za naš klub!

Istaknimo i to da su Fran Zovak (lijevo krilo) i Aleksandar Čaprić (lijevi vanjski) izabrani u najbolju postavu turnira!

REZULTATI

Skupina A | MRK Sesvete – MRK Čakovec 28-17
Skupina A | MRK Sesvete – RK Buzet 35-14
Skupina A | MRK Sesvete – RK Metković-Mehanika 30-32
Četvrtfinale | MRK Sesvete – GRK Varaždin 1930 24-18
Polufinale | MRK Sesvete – RK Nexe 33-29
Finale | MRK Sesvete – RK Rudar 27-30

NAJBOLJI POJEDINCI

MVP: Vito Glivetić (RK Rudar)
Najbolji strijelac: Martin Tomšić (RK Maksimir Pastela)
Najbolji obrambeni: Stjepan Javorček (RK Nexe)
Vratar: Tin Herceg (GRK Varaždin 1930)
Lijevo krilo: Fran Zovak (MRK Sesvete)
Desno krilo: Adrian Ćosić (RK Rudar)
Lijevi vanjski: Aleksandar Čaprić (MRK Sesvete)
Srednji vanjski: Nikola Ivanković (RK Rugvica)
Desni vanjski: Gabrijel Bartolić (RK Rudar)
Pivot: Ivan Petrović (RK Nexe)

KONAČNI POREDAK

1. RK Rudar
2. MRK Sesvete
3. RK Maksimir Pastela
4. RK Nexe
5. GRK Varaždin 1930
6. RK Rugvica
7. RK Valpovka
8. RK Buzet
9. RK BM 07
10. RK Poreč
11. RK Zamet
12. MRK Čakovec
13. RK Split
14. RK Ribola Kaštela
15. HRK Karlovac
16. RK Metković-Mehanika